hamburger-icon

Kliker.info

DRAMA: Pet beba umrlo u požaru u Dječijem domu Ljubica Ivezić u Sarajevu/Tužilac saopćio imena nastradalih beba

DRAMA: Pet beba umrlo u požaru u Dječijem domu Ljubica Ivezić u Sarajevu/Tužilac saopćio imena nastradalih beba

22 Aprila
16:50 2007

 

 

Vijesti u 15.30 sati: Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dubravko Čampara saopćio je Agenciji FENA identitet četiri od pet beba koje su smrtno stradale od posljedica požara koji se dogodio rano jutros u Domu za nezbrinutu djecu "Bjelave" u Sarajevu. 
Čampara napominje da su ove informacije još nezvanične i nepotvrđene.
Prema njima, smrtno su stradali Džemal Šabanović, rođen 23.8.2006. godine, primljen u dom 14.9. 2006., zatim Faik Krasnići, rođen 9.11.2006. godine, a primljen u dom "Bjelave" 21.12.2006. godine

. Za treću bebu Tužilaštvo u ovom trenutku zna samo da je dječak koji se preziva Pejanović i da je rođen 4.3.2007. godine, kada je i primljen u Dom. Četvrta beba je Medina Bostandžija, rođena 5.11.2006. godine, a primljena u dom 14.11.2006.

Za petu bebu ženskog spola Tužilaštvo nema podatke o imenu i prezimenu, već jedino zna da je u Dječiji dom primljena prije dva dana, 20. aprila 2007. godine. 
Prema informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jutros u 5.50 sati Prva PU je obaviještena da je u Domu za nezbrinutu djecu „Bjelave" došlo do požara na trećem spratu. Na mjesto događaja izašli su PVB Kantona Sarajevo koji su požar lokalizovali oko 6.20 sati. 
Iz doma su evakuirani štićenici, ali je od posljedica požara smrtno stradalo petero, a povrijeđeno 19 djece, od kojih je dvoje zadržano na Odjeljenju intenzivne njege, a 17 na odjeljenju pedijatrijske klinike KC Koševo. 
Također je povrede zadobila i radnica navedenog doma Č.S., koja je zbog opekotina zadržana na liječenju na Odjeljenju plastične hirurgije. 
Na mjestu događaja izvršen je uviđaj kojim je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva, a pored policijskih službenika MUP-a KS  prisustvovao je i ovlašteni sudki vještak za PPZ. 
Nakon rezultata uviđaja i potrebnih vještačenja, tužilac će se opredijeliti o preduzimanju daljnjih mjera i radnji, saopćeno je iz MUP-a

Kantona Sarajevo.

(Fena)

Vijesti u 12 sati: Dežurni kantonalni tužilac Dubravko Čampara i načelnik Odjela za opći kriminal MUP-a Kantona Sarajevo Zlatko Prndelj potvrdili su na vanrednoj konferenciji za novinare u Kantonalnom tužilaštvu da je u jutrošnjem požaru u Dječijem domu Ljubica Ivezić smrtno stradalo pet beba, godišta 2006. i 2007.

Dvije bebe bile su mrtve na mjestu događaja, dvije su podlegle u Centru urgentne medicine Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu, a jedna na Pedijatrijskoj klinici. Jedna beba je dovedena na Pedijatrijsku kliniku u stanju kliničke smrti, ali je spašena zahvaljujući reanimaciji koju je izvela prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević.

 

 

 

 

 

Prva vijest: Pet beba je umrlo od posljedica požara koji se desio jutros u Dječijem domu Bjelave u Sarajevu, potvrdio je za FTV direktor Daječijeg doma Bjelave. Na KCUS je dovezeno 20 beba. Dovezena je i Suada Čengić sa opekotinama na licu, rukama i stopalima, koje joj ne ugrožavaju život. Ona je udisala vrući zrak, pa ima i respiratorne opekline, ali joj je stanje stabilno. Vatrogasci su jutros u 5,37 sati dobili dojavu o jakom dimu u Domu.  S trećeg sprata Doma Ljubica Ivezić izvučeno je ukupno 23 djece, a iz zapaljene prostorije šest beba. Požar je lokaliziran brzo, ali ga je pratilo puno dima.

 

(kliker.info/ftv/agencije)

 

 

 

 

 

 


 

 


 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku