hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Perišić priveden, pa pušten na slobodu

Dragan Perišić priveden, pa pušten na slobodu

08 Oktobra
05:11 2006

Perišić je jučer oko 13 sati pušten na slobodu i policija ga ne dovodi u vezu s ovim događajem.  Našu redakciju jučer je telefonom pozvao Perišić pojašnjavajući da se on nalazio u svom stanu na Trgu nezavisnosti, kada su preksinoć oko ponoći došli pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo i predali ga policajcima CJB Istočno Sarajevo.
– Cijelu noć su me zadržali. Ispitivali su me gdje sam se nalazio u vrijeme pucnjave. Kazao sam im da sam bio na Alipašinom Polju te da su me određene osobe vidjele. Onda su doveli tog momka Ždralu koji me je gledao, a onda je izašao i nije rekao ništa. Policiji sam ostavio broj telefona da me mogu ponovo kontaktirati, a oni su mi dali potvrdu da sam pušten – kazao nam je Perišić.
Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila nam je da je Perišić nakon uzimanja izjave pušten na slobodu i da se on zasad ne dovodi u vezu sa pucnjavom. Za sada još nepoznati počinilac ispalio je više hitaca u pravcu Ždrale dok je ovaj ispred kafića "Sport" čistio cipele. Đorđe je, kako su potvrdili očevici, uzvratio pucnjavu. Napadač je, navodno, pobjegao džipom u Sarajevo gdje je preksinoć nađena "škoda" za koju se sumnja da je korištena u pokušaju likvidacije Đorđa Ždrale.
– Istraga se nastavlja, a sa mjesta događaja su izuzeti određeni tragovi i dokazi koji su poslati na vještačenje – kazala je Danka Tešić, koja nam je potvrdila da policija jučer do poslijepodnevnih sati nije uhapsila nijednu osobu koja bi se mogla povezati sa napadom na Ždralu.
U aprilu ove godine Đorđe je ranjen u naselju Vranješ u Istočnom Sarajevu u svom automobilu, na koji je ispaljeno više metaka iz automatskog oružja. Za taj događaj osumnjičeni su Darko Elez, Anđelko Veljančić i Slobodanka Tošić za koje je poznato da su pobjegli iz BiH.

(Dnevni avaz)

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku