hamburger-icon

Kliker.info

Mektić odgovorio Kolindi Grabar Kitarović i ismijao Dodika : Izjave hrvatske predsjednice neutemeljene, Vučić se sažalio na Dodika !

Mektić odgovorio Kolindi Grabar Kitarović i ismijao Dodika : Izjave hrvatske predsjednice neutemeljene, Vučić se sažalio na Dodika !

17 Marta
14:56 2017

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas kako se premijer Srbije Aleksandar Vučić jučer iz sažaljenja u Istočnom Sarajevu sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Mektić je dodao kako je Dodik „zapomagao, molio i preklinjao Vučića da dođe u Istočno Sarajevo“, da je srbijanski premijer poziv odbio prvi dan, a onda je iz sažaljenja otišao na sastanak koji je trajao između 16 i 17 minuta.

“Prosto je nemoguće šta je na konferenciji za novinare Dodik izjavio. Za 16 minuta je razgovarano o problemima u BiH, kako Srbija može pomoći BiH u rješavanju problema, Dodik ga je upoznao s izgradnjom Univerziteta i bolnice, kako je pao tender, govorio o otvaranju novih radnih mjesta iako mu u isto vrijeme štrajkuju željezničari jer nemaju plata. Razgovarano je i o projektima koji su već u realizaciji. Na kraju ga je Vučić informisao o održanom Samitu u Sarajevu”, rekao je Mektić novinarima.

“Kada se pogleda koje su ovo teme i kakvog karaktera, čini se kao da su razgovarali dva dana, a ne 16 minuta”, smatra ministar sigurnosti BiH.

Komentirajući jučerašnje izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u Neumu, ministar Mektić je rekao da su bh. sigurnosne agencije u stalnom kontaktu sa obavještajnim agencijama Hrvatske i ne zna otkud joj podatak da se povećava broj ekstremističkih zajednica u BiH.

“Predsjednica Hrvatske mijenja priču kako gdje dođe. Mi nemamo takve zaključke i ne znamo odakle ona crpi informacije. Pogotovo mi je čudno otkud je BiH dodat sad problem migracije kad mi s tim nemamo veze. Možda nas je zabunom stavila na balkansku rutu jer mi nismo u njoj i niti jedan migrant nije skrenuo s rute i došao u BiH”, kazao je Dragan Mektić.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku