hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović pušten na slobodu/Spektakularan doček u Mostaru

Dragan Čović pušten na slobodu/Spektakularan doček u Mostaru

22 Decembra
01:35 2006

Sud BiH danas je donio naredbu kojom se optuženi Dragan Čović pušta na slobodu. Naredba je, prema priopćenju iz Suda, donesena nakon što je odbrana podnijela dokaze o stavljanju pod hipoteku  nekretnina u dovoljnoj vrijednosti, te optuženi Sudu predao dokumente u skladu s navedenim rješenjem. Čović je iz pritvorske jedinice Suda BiH pušten oko 11.30 sati.

Prema prijedlogu odbrane, Sud BiH je 14. prosinca ove godine donio rješenje kojim se određuje da će se optuženi Dragan Čović pustiti na slobodu (uz niže opisane mjere osiguranja) nakon pružanja jamstva u vrijednosti od najmanje 3.100.000 KM, koje može biti dano u obliku novčanih jedinica ili stavljanja pod hipoteku nekretnina uz podnošenje adekvatnih dokaza.

 

Prema rješenju prije puštanja na slobodu optuženi je također dužan Sudu predati sve važeće putne isprave BiH i Hrvatske, kao i sve ostale dokumente koje bi mogao upotrijebiti da napusti BiH. S tim u vezi, optuženom se zabranjuje svaki izlazak iz BiH do pravomoćnog okončanja postupka pred Sudom. Rješenje od 14. prosinca ove godine sadrži mjeru obaveze javljanja optuženog nadležnoj policijskoj upravi Mostar jednom tjedno. Sud je 17. studenog ove godine proglasio Dragana Čovića krivim za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti i nepravomoćno ga osudio na kaznu zatvora u trajanju pet godina.  Nakon izreke presude, Sud je odredio pritvor za optuženog do pravomoćnosti presude, odnosno do isteka perioda za koji je osuđen, cijeneći da prezentirani dokazi ukazuju na postojanje opasnosti od bijega optuženog.

 

 

 

Čović je sa zakašnjenjem od dva sata stigao jučer oko 15.30 sati u Mostar, a ispred Hotela "Mostar" njego bliski suradnici, prijatelji i rodbina pripremili su mu spektakularan doček.

(Fena/Kliker.info)

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku