hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Bursać: Dodik kreće u otcjepljenje ako EU odbije BiH! BiH čeka kiparski scenarij! (Video)

Dragan Bursać: Dodik kreće u otcjepljenje ako EU odbije BiH! BiH čeka kiparski scenarij! (Video)

09 Februara
05:10 2024

Dragan Bursać, novinar magazina „Buka“, u večerašnjom je izdanju „Bosanskog vjestnika“ problematizirao političku situaciju u Bosni i Hercegovini, stavljajući akcent na trenutnu situaciju i nedavne sastanke državnih koalicionih partnera: „Schmidt će lažno šutjeti! Dodik ga ucijenio! Svi su pristali na igru Dodik – Čović!“

Salihović: „Vaš komentar na izjavu Sanje Vulić da neko sprema atentat na Milorada Dodika?“

Bursać: „To je jadno i žalosno! Ti navodi su u domenu rijalitija! Vidimo obrazac ponašanja… Vulić i Dodik imaju skandalozno ponašanje! Psuju, kunu, vrijeđaju žrtve genocida!“

Salihović: „Šta pokušava Milorad Dodik?“

Bursać: „Dodik je sebe izjednačio sa entitetom RS, a svoj opstanak na političkoj sceni s opstankom BiH! Od suđenja namjerno pravi rijaliti! Ili ćemo imati slučaj ‘Sanader’ ili će neko odgovarati! Dodik je suspendovao Ustav BiH na 49 posto njene teritorije! Čini sve da ostane na vlasti! Dva su rješenja: da je Dodik kriv i da nije! Suđenje još nije ni počelo! Ako suđenje ne bude odgovaralo, ovo je ‘mala maca’ šta se može dešavati u Sarajevu i ispred Suda!”

Salihović: “Kako se Sud BiH nosi s Miloradom Dodikom?”

Bursać: “Sud BiH se sad uči – ovo je prvi ozbiljan slučaj, kao slučaj ‘Sanader’! Sud BiH mora obavljati svoj posao! Dodik je odjednom naučio latinicu!”

Salihović: “Zašto Dodik nije sretan kad je ovo najmanje djelo koje mu se stavlja na teret?”

Bursać: “Pitam se i ja što nije sretan! Dok pravi performans, neće ići u zatvor! Sudi mu se za nešto minorno! Ima mentalitet seoskog trgovca!”

Salihović: “Je li se Dodik povukao nakon sastanka državne koalicije? Vjerujete li koalicionim partnerima?”

Bursać: “Potvrđeni su svi zaključci iz Laktaša! Čović ovim dogovorom dobija mogućnost da utječe na izbore promjenom Izbornog zakona! Dodik ucjenjuje građane BiH, Trojku i Schmidta! Dodik i Čović dobijaju ono što hoće! Dodik će biti namiren, kao i Čović! Ovim HDZ dobija ekskluzivno pravo na izbor hrvatskog člana Predsjedništva! Stavlja se znak jednakosti na hrvatski narod! Ako prođe Dodikova ucjena da se ne miješa Schmidt, osigurana su mu još dva izborna ciklusa!”

Salihović: “I pored sudskog procesa, sankcija – Dodik se još pita…?”

Bursać: “Dodik je dospijećem na američku crnu listu postao najmoćniji politički igrač! Svakog ucjenjuje! Možda i Čović jedva čeka da dođe na crnu listu! I dalje će biti titulari moći! Crne liste im ništa ne znače!”

Salihović: “Šta će uraditi Christian Schmidt? Hoće li podleći Dodikovim ucjenama?”

Bursać: “EU pomaže samoj sebi! Balkan je bure baruta! Schmidt sad samo može sjediti i gledati!”

Salihović: “Šta ako dobijemo ‘ne’ od EU?!”

Bursać: “Ako dobijemo ‘da’, petnaest godina će biti silni skupovi šta se treba dešavati! Živjeli bismo u državi teškog kriminala i korupcije! U slučaju ‘ne’, čak i Dodik izlazi iz te igre!”

Salihović: “Šta ako na EU putu izgubimo državu?”

Bursać: “Državni atributi se tope! Ako čovjek sa pasošom BiH ne može biti izabran na teritoriji cijele države, onda i nemamo prefiks države!”

Salihović: “Zašto je bitna O’Brienova posjeta?”

Bursać: “Amerikanci su doveli Dodika! Ovo je jedna od najvažnijih posjeta BiH! Prvi su put pokazali zube!”

Salihović: “Hoće li Čović dobiti američke sankcije?

Bursać: “Ne…”

(Face TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku