hamburger-icon

Kliker.info

Đonko: Znamo da su neredi dogovoreni, 1000 policajaca je spremno!

Đonko: Znamo da su neredi dogovoreni, 1000 policajaca je spremno!

18 Juna
16:53 2008

MUP Hercegovačko-neretvanske županije u petak će u Mostaru angažirati svo raspoloživo ljudstvo i zatražiti ispomoć iz susjednih županija kako se ne bi dozvolilo-narušavanje mira za vrijeme i nakon utakmice Hrvatska-Turska", rekao je za Dnevni list v.d. komesara MUP-a HNŽ-a Himzo Đonko.

On ističe da će policija biti spremna i da će upotrijebiti sva raspoloživa sredstva da u gradu ne bi došlo do nereda.

Saznajemo se da obavještajci iz MUP-a raspolažu informacijama da su neredi u petak navečer u Mostaru već isplanirani, a da bi do incidentnih situacija moglo doći i u Stocu te u Prozoru-Rami.

Prema Đonkinim riječima, danas će biti održan sastanak svih načelnika uprava i sektora MUP-a kada će biti dogovoren plan aktivnosti.

"Mi ćemo ovaj put građanima omogućiti da žive normalno, a zato imamo načina. Do sukoba neće doći, jer će policija upotrijebiti sva sredstva kojima raspolaže i koja je zakon dozvolio kako do toga ne bi došlo. Međutim, mi ne možemo zabraniti huligansko ponašanje", kazao je Đonko.

Poručio je građanima da se ponašaju pozitivno, upozorivši da policija neće imati milosti za one koji se budu ponašali izvan zakona.

U Mostaru će tako na osiguranju reda i mira biti angažirano više od 1000 policajaca, a pojačane mjere bit će poduzete i u Stocu i u Prozoru-Rami.

Utakmica Hrvatska-Turska, koja će biti odigrana u Beču, označena je kao događaj od visokog rizika za Mostar. Zna se da svaki jači nogometni događaj u Mostaru nije prošao bez incidenata, a prisjetimo li se sukoba nakon utakmice Brazil-Hrvatska, odigrane na Svjetskom nogometnom prvenstvu prije dvije godine, onda policija ima razloga za zabrinutost.

U neredima koji su se dogodili nakon te utakmice 13. lipnja 2006. stradao je nevini mladić Omar Torlo, koji nije bio navijač ni Hrvatske ni Brazila, ali je pogođen iz vatrenog oružja i teško ozlijeđen. Posljedice huliganskog divljanja i sukoba ovaj mladić, koji je inače imao poteškoća u razvoju, trpi i danas.

Da ne spominjemo da je tada ozlijeđeno i šest policajaca te da je grad bio devastiran.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku