hamburger-icon

Kliker.info

Donesena odluka o spajanju “Eroneta” i HT-a Mostar

Donesena odluka o spajanju “Eroneta” i HT-a Mostar

29 Septembra
08:59 2006

Novim sporazumom potvrđen je status strateškog partnera "Hrvatskih telekomunikacija" Zagreb, s obzirom na udio vlasništva te hrvatske kompanije. Na osnovu nezavisne revizorske procjene, u vlasničkoj strukturi HT-a Mostar, nakon pripajanja "Eroneta", Vlada FBiH imat će 55,67 posto vlasništva, uključujući i deset posto javnog upisa dionica. HT-u Zagreb pripast će 39,10 posto, a Hrvatskim poštama Zagreb 5,23 posto. Nadzorni odbor HT-a Mostar imat će jedanaest članova, od kojih će šest za imenovanje predložiti Vlada, kao i predsjednika NO, dok će dopredsjednika izabrati HT Zagreb. Ovaj sporazum, prema ovlaštenju Vlade, potpisat će federalni premijer Ahmet Hadžipašić.

Na zahtjev Vijeća ministara BiH Vlada je dala i svoja mišljenja, prijedloge i sugestije i na Prijedlog odluke o dopuni Politike sektora telekomunikacija BiH za period do kraja 2007. godine. Vlada je na stanovištu da ovaj akt treba sačiniti za duže razdoblje, od 2006. do 2010. ili 2012. godine. Također, u skladu s Aneksom 9. Dejtonskog sporazuma, treba definirati formiranje bh. korporacije sektora telekomunikacija.

(Dnevni avaz)

Naloženo zatvaranje 493 nelegalne pilane

Vlada je resornim ministarstvima i inspekcijama jučer naložila da u saradnji s policijom poduzmu hitne mjere radi zatvaranja 493 nelegalne pilane. Prema nezvaničnim podacima Sektora za industriju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Privredne komore FBiH i kantonalnih uprava za inspekcijske poslove, na području FBiH radi ukupno 858 pilana, od kojih čak 493 bez odobrenja.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku