hamburger-icon

Kliker.info

Donald Trump se pohvalio : Popularan sam koliko i Obama u prvoj godini mandata

Donald Trump se pohvalio : Popularan sam koliko i Obama u prvoj godini mandata

30 Decembra
03:25 2017

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je, prema rezultatima najnovije ankete, u javnom mnijenju popularan koliko je bio i njegov prethodnik Barack Obama na kraju prve godine mandata.

Trump je to napisao na Twitteru, izrazivši žaljenje što mediji izvještavaju o tome da ima “navodno slabu podršku” i istovremeno istakao da Obama nije imao smetnje kao što su “masovno negativno izvještavanje o Trumpu i lažne vijesti o Rusiji”.

Kako je naveo, rezultati ankete za Fox News pokazali su da je 28. decembra njegov rejting 2017. bio približno isti kao i rejting Baracka Obame kao predsjednika 28. decembra 2009, a koji je tada uživao podršku 47 posto ispitanika.

Najveća zabilježena podrška

Prema rezultatima te ankete, koju je za Fox News proveo institut Rasmusen, Trump uživa naklonost 46 posto ispitanika, dok ga 53 posto ispitanika ne podržava, prenosi portal Politico u svom američkom izdanju.

To je najviši zabilježen rezultat kad je riječ o podršci građana Trumpu, primjećuje taj portal. Obamu je na kraju prve godine vlasti, kako je pokazalo istraživanje koje je proveo isti institut, podržavalo 47 posto ispitanika, a 52 posto njih nije mu pružilo podršku.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku