hamburger-icon

Kliker.info

Dodik: Ne pada mi na pamet pomagati F BiH

Dodik: Ne pada mi na pamet pomagati F BiH

02 Jula
15:02 2008

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je danas kako RS neće i ne smije snositi posljedice lošeg financijskog stanja u Federaciji BiH, ističući kako ni ne razmišlja o mogućoj solidarnoj pomoći tom bh. entitetu, jer to nije u skladu sa zakonom  te kako on nema takve ovlasti.

”Niti mogu, niti hoću to raditi, a vjerojatno ne bi ni oni nama“, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banja Luci ističući kako je on premijer RS-a i može komentirati samo stanje u tom entitetu, a ne priče o financijskim problemima u FBiH, jer ”to može biti pogrešno shvaćeno".

”Meni je žao, jer smatram kako je federalni premijer Nedžad Branković jedan sposoban menadžer koji je mogao voditi Vladu, a naslijedio je određena socijalna rješenja koja se ne mogu ispuniti, jer proračun za to nema dovoljno novca”, rekao je Dodik.

On smatra kako će se ”ta" situacija u FBiH utišavati do lokalnih izbora, a poslije očekuje kako će biti potpuna eskalacija krize do nemogućnosti financiranja organa.

Entitetski premijer je rekao i kako se situacija u FBiH ne može rješavati na štetu prihoda RS-a i nekom drugom preraspodjelom prihoda iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku