hamburger-icon

Kliker.info

Dobojski sunovrat

Dobojski sunovrat

16 Januara
20:03 2007

Piše: Fadil Mandal


Nije više vijest da je Zlatko Lagumdžija najobičniji politikant, smutljivac i višestruki izborni gubitnik koji na sve načine pokušava da se domogne vlasti.
Vijest je da u tom naumu više ne bira saveznike i da je spreman prodati dušu đavolu. Doista, šta reći o čovjeku koji vjeruje da bi svi njegovi problemi nestali ako bi mu Milorad Dodik pripomogao da ukloni (nije jasno da li politički ili fizički) reisu-l-ulemu Mustafu ef. Cerića i utemeljitelja "Dnevnog avaza" Fahrudina Radončića.
Zaslijepljen neshvatljivom mržnjom i omamljen udarcima koje mu na svakim izborima zadaju birači, Lagumdžija ne vidi da ga narod kojem pripada duboko prezire i ustrajno kažnjava njegove antibošnjačke aktivnosti.
Nema to direktne veze s reisom i "Avazom", osim što reis, kao duhovni autoritet, i "Avaz", kao najutjecajniji medij među Bošnjacima, ne dozvoljavaju da Lagumdžijine laži, agresivni ateizam i korupcija postanu mjera stvari u bosanskom društvu.
Jer, ne možeš ljudima nametati nepostojeći grijeh terorizma, borce Armije BiH nazivati četnicima, nevine ljude slati u Gvantanamo, u stanju općeg siromaštva protivzakonito uzimati budžetska sredstva za kupovinu još jednog stana, a zatim očekivati da te običan svijet zavoli i podrži na izborima.
Lagumdžijina dobojska molba Miloradu Dodiku i također prisutnom Nikoli Špiriću da mu pomognu ukloniti posebice reisa, ne otkriva samo njegov podaničko-izdajnički mentalitet, već pokazuje i puni ljudski sunovrat.
Dodik je odbijajući i javno otkrivajući pokušaj zavjere – nezavisno od njegovih čestih provokacija i kontroverznih istupa – ipak pokazao da poštuje Bošnjake kao narod, te njihovu vjeru i vjerske lidere, odnosno njihove slobodne medije. Time je održao i moralnu lekciju Lagumdžiji.
Bilo bi dobro kada bi, poput Dodika, i neke diplomate u Sarajevu progovorile čija je uklanjanja Lagumdžija tražio i nudio njima, i šta je, osim Ceriću i Radončiću, bilo namijenjeno Harisu Silajdžiću.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku