hamburger-icon

Kliker.info

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić : Dodikov pisac izvještaja o Srebrenici molio nas je da ga primimo

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić : Dodikov pisac izvještaja o Srebrenici molio nas je da ga primimo

02 Aprila
22:42 2024

Prvi čovjek Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić objavio je da je Gideon Greif, autor skandaloznog izvještaja entiteta Rs, molio da posjeti ovu ustanovu, ali je glat odbijen, prenosi Politicki.ba.

“Akcija raskrinkavanja tzv. izvještaja o Srebrenici u koji je SNSD uložio milione je bila toliko uspješna da je Gideon Greif putem advokata molio da mu se dopusti posjeta Memorijalnom centru.

Odbijen je, naravno. Jednodušno i jednoglasno”, objavio je na svom X-nalogu Suljagić.

On je tu informaciju objavio kao svojevrsnu dopunu posta Harisa Imamovića koji je podsjetio da je Grief izgubio ranije najavljeno priznanje predsjednika Njemačke Frank-Waltera Steinmeiera.

Politički lider bosanskih Srba Milorad Dodik najavio je danas da će Narodna skupština usvojiti Griefov izvještaj kao odgovor na najavu usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

(Kliker.info-Politički)

Podijeli

Jedan komentar

  1. BITANGE JEDNE
    BITANGE JEDNE 03 Aprila, 00:19

    Ni casti ni morala ni ljudskosti taj bitana od sto i kusur kila nema. Bave se hajducijom i jedni i drugi (covic)
    Sram ih bilo

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku