hamburger-icon

Kliker.info

DIPLOMATSKI INCIDENT Dodik: Doris Pak nije poželjna u RS

DIPLOMATSKI INCIDENT Dodik: Doris Pak nije poželjna u RS

27 Decembra
05:04 2006

Premijer RS Milorad Dodik poručio je juče u otvorenom pismu Doris Pak, poslaniku u Evropskom parlamentu i šefu parlamentarne Komisije za jugoistočnu Evropu, da je svojim angažmanom u i oko BiH pokazala jednostranost, zlonamjernost i paušalnost čiji je jedini cilj bio diskreditacija RS, njenih institucija, političkih predstavnika i Srba u cjelini. "Poručujem Vam da sa Vama, formalno i neformalno, ne želim da se sretnem nikada više u životu, te Vas molim da mene i građane RS poštedite svog prisustva", napisao je Dodik i dodao da je svojim ponašanjem zaslužila epitet neprijatelja RS i Srba kao naroda. Dodik je naveo da svojim pismom ne želi da argumentovano osporava ono što Pakova govori, jer to, kako je rekao, ne bi imalo nikakvog smisla.

"Svojim djelovanjem ste pokazali jednostranost i zlonamjernost, pa nikakvi argumenti za Vas ne bi imali vrijednost. Vi ste i ranije, a i sada, svaku svoju političku akciju vodili s isključivim ciljem promovisanja interesa jednog naroda i crkve u BiH, uvijajući to, naravno, u zamršenu oblandu tobožnjeg poštovanja ljudskih prava i promocije evropskih vrijednosti", istakao je Dodik i dodao da je kao oruđe pri postizanju tog cilja Pakova vodila ogorčenu kampanju protiv svega što je srpsko. Dodik je reagovao na izjave Doris Pak da je novac iz evropskih fondova otišao u Laktaše, a ne u projekte kao što je povratak u RS.

"S obzirom na to da ste u svojim izjavama spomenuli i mene u kontekstu netransparentnog trošenja novca iz evropskih fondova, moram da kažem da od Vas nikada nisam tražio bilo kakvu pomoć, a pogotovo nisam za nju molio. Vi i ja smo oduvijek bili politički neistomišljenici, te je stoga apsolutno nemoguće zamisliti situaciju u kojoj se ja obraćam Vama za pomoć. Da bismo bili načisto, nikakva pomoć od Vas nije mi potrebna, niti je dobrodošla", napisao je Dodik. Premijer RS je naveo i da je zalaganje Doris Pak za treći entitet i federalno uređenje BiH isključivo zasnovano na želji da se obezbijedi što bolji položaj samo jednom narodu i crkvi, ne mareći pri tom ni najmanje o interesima drugih. Doris Pak nije imala komentar na optužbe premijera RS jer, kako je rekla, nije dobila nikakvo pismo. "Kod nas je Božić, pa nemam vremena da se prepirem ni sa kim, pa ni sa gospodinom Dodikom", kazala je Doris Pak "Nezavisnim".

 

(NN)

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku