hamburger-icon

Kliker.info

Diončari “Polihema” dobit će trećinu “Stelle”?

Diončari “Polihema” dobit će trećinu “Stelle”?

16 Decembra
19:00 2007

Nakon što je Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru donijelo presudu kojom je od prijeratnih vlasnika, tuzlanskih preduzeća "Polihem" i TDI ponovo uzet hotel "Stella" u Neumu, otvorena je mogućnost da 1.129 dioničara "Polihema" na mala vrata uđe u taj hotel.
To je, između ostalog, usaglašeno na sastanku predstavnika dioničara i direktora Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) Enesa Ganića.
– Donijeli smo zaključak da se uputi zahtjev Ministarstvu okoliša i turizma, koje je nadležno za "Stellu", da iznese mišljenje Agenciji ide li se u ispitivanje pravnog statusa hotela i izradu nove početne bilanse sadašnjeg vlasnika, "Salusa Stelle".  U tom slučaju u vlasništvo "Stelle" uveli bi se mali dioničari "Polihema". Njima bi se priznalo da imaju dionički kapital u "Salusu", odnosno hotelu "Stella" – rekao nam je advokat Sanel Nezirić, pravni zastupnik dioničara.  On dodaje da bi to bilo najbolje rješenje za dioničare, jer bi po tom osnovu mogli dobiti 25 do 30 posto u vlasničkoj strukturi, odnosno trećinu hotela "Stella". – Na ovaj način dioničari bi direktno mogli prodati svoj kapital zainteresiranim kupcima hotela i ostvariti svoje pravo koje im pripada – rekao je Nezirić. Nezirić je rekao da ima informacije da su investitori iz Rusije spremni kupiti hotel za 40 miliona maraka. U slučaju da dioničari "Polihema" dobiju dio vlasništva "Stelle", prodajom bi ostvarili veliku finansijsku dobit. Faruk Vele (Dnevni avaz)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku