hamburger-icon

Kliker.info

Danska policija objavila ime teroriste iz Kopenhagena :Omar el-Hussein je Danac arapskog porijekla i prije dvije sedmice izašao je iz zatvora !

Danska policija objavila ime teroriste iz Kopenhagena :Omar el-Hussein je Danac arapskog porijekla i prije dvije sedmice izašao je iz zatvora !

16 Februara
02:04 2015

OmarD11Osumnjičeni  za dva krvava napada u Kopenhagenu   identifikovan  je kao 22-godišnji Danac Omar el-Hussein, piše u nedjelju danski dnevni list Ekstra Bladet čije je informacije preuzela danska televizija TV2. Taj mladić, kojeg je policija ubila  u nedjelju, izašao iz zatvora gdje je bio služio kaznu zbog fizičkog napada, dvije sedmice prije napada koji su ocijenjeni kao teroristički, navodi taj danski list, koji je objavio i fotografiju na kojoj mu je lice jasno vidljivo.

Ekstra Bladet dodaje ipak, ne navodeći izvor, da se informacije poznate o tom mladiću podudaraju s informacijama koje su objavili istražitelji.Policija je u saopštenju  navela podatke iz njegova sudskog dosjea. Omar el-Hussein je u decembru  osuđen zbog toga što je godinu prije, bez određenog razloga, nožem izbo devetnaestogodišnjaka na kolodvoru u Kopenhagenu.

Većinu izrečene kazne proveo je u pritvoru prije završetka suđenja.Mladić je, piše list, član bande Brothas, u četvrti Noerrebro, gdje je pucao na policajce koji su uzvratili vatrom i ubili ga.Policija nije bila objavila ime osumnjičenika prije iznošenja ovih informacija. “Mladić je star 22 godine, rođen je u Danskoj, poznat je policiji zbog nekoliko prekršaja, među kojima i zbog neovlaštenog nošenja oružja i nasilnog ponašanja. Poznat joj je i zbog povezanosti s bandama delinkvenata”, dodaje u saopštenju danaska policija . (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku