hamburger-icon

Kliker.info

Danas prva klapa filma “Odmor u Bosni” s Ričardom Girom

Danas prva klapa filma “Odmor u Bosni” s Ričardom Girom

12 Septembra
05:37 2006

Rano ujutro prve scene snimit će holivudska zvijezda Ričard Gir (Richard Gere) sa Džejmsom Brolinom (James Brolin) i njihovim mlađim kolegama Terensom Hauardom (Terrence Howard) i Džesom Ajzenbergom (Jesse Eisenberg).

Ekipa "Dnevnog avaza" jučer je posjetila bazu u kojoj je smješteno 40 kamiona u kojima se nalazi sva neophodna oprema za početak snimanja. Donosimo vam ekskluzivne fotografije sa završnih priprema iz kruga bivše kasarne "Maršal Tito", odakle su se šleperi zaputili prema Alifakovcu.
– Ovdje se nalazi sve, od tehnike, scene, rasvjete, šminke, kamera, agregata do kampera Ričarda Gira i Terensa Hauarda. Oprema je stigla iz Češke, Slovačke, Hrvatske, Mađarske, ali je angažirano i dosta naših ljudi. Samo vozni park broji 50 auta – kaže Edo Šarkić, "location menadžer" i izvršni producent u ime "Scoutfilma", koji inače radi servisnu produkciju.  Film "Odmor u Bosni" realizira američka producentska kuća SBIB, dok su servisni producenti za BiH i Hrvatsku "Scoutfilm", odnosno "Jadranfilm".
U Sarajevu se trenutno nalazi ekipa od 160 ljudi, smještenih u hotelima "Holiday Inn", "Grand", "Saraj", ovisno o lokacijama na kojima će se snimati. Glumci i reditelj su, kako smo već pisali, smješteni u vili "Michele".
Snimanje u Sarajevu trajat će osam dana.

(Avaz)

Zaustavljat će saobraćaj

– Ovo je druga holivudska produkcija na kojoj ja radim. Prvu sam radio 1985. godine i tada je bilo puno lakše, jer smo snimali na Bjelašnici i Igmanu. Ovo je malo kompliciranija produkcija, jer se snima u centru Sarajeva. Bilo je teško dobiti ove lokacije, jer će saobraćaj biti povremeno zaustavljan. Zamolio bih građane da shvate o čemu se radi – kaže Šarkić.

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku