hamburger-icon

Kliker.info

Čović najavljuje krah koalicije sa DF-om : Morat ćemo izvršiti rekonstrukciju Vlade FBiH

Čović najavljuje krah koalicije sa DF-om : Morat ćemo izvršiti rekonstrukciju Vlade FBiH

03 Juna
16:37 2015

CovaKom22Draga Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a danas je u Tuzli izjavio da će u narednom periodu morati doći do rekonstrukcije Federalne vlade.-Ja se bojim da nismo istinski ušli u taj partnerski odnos (koalicija sa SDA i DF). To je bila jedna od mogućnosti da pokrenemo BiH i da je stabiliziramo. I šta smo uradili? Ušli smo u šesti mjesec. Jesmo li je pokrenuli? Ja kažem da nismo. Bolje je to danas kazati, nego za godinu dana, kazao je Čović na upit novinara Faktor.ba

On je istakao da se partnerstvo mora preispitati, jer se na ovakav način ne može dalje funkcionisati. Iz istih razloga, naglasio je Čović, još uvijek ne postoji ni mehanizam koordinacije.

-Mi se još bavimo javnim preduzećima. I dok je bio predmet u Mostaru oko Aluminija, HT Eroneta, Elektroprivrede…svima je bilo zanimljivo. To smo na neki način riješiti. Kada je taj problem prešao u središnju Bosnu, u Bosnu uopće, sad je naravno došla Fronta u neki drugi sukob, kazao je Čović

Da bi se rješavali ključni problemi u zemlji, naveo je član Predsjedništva, koordinacijski mehanizam je ključni problem.

-Nama gospođa Angela Merkel dolazi 9. jula. Mi svakog visokog dužnosnika iz prijateljskih zemalja Evropske Unije dočekujemo sa nekim novim činom. Recite mi šta ćemo toj dami ponuditi, a obećali smo u izjavi krajem 12. mjeseca šta ćemo raditi. Ja ne želim pred bilo koga stati i govoriti kako je neko drugi kriv. Mi smo krivi, mi ne znamo raditi svoj posao, mi nismo partneri. Vrlo jasno, i to ne može funkcionirati, kazao je Čović.

Na naš upit da li će biti rekonstrukcije Federalne vlade, Čović je odgovorio: morat će biti.

-Ako ide ovako, prvi HDZ će kazati: što će u toj vlasti. Zašto bi obmanjivao one koji su za nas glasali. Činimo sve da radimo maksimalno, da pokrenemo ovo sve, a neki bi se igrali s tim. Mislim da sada svi izigravamo svoje glasače. Stanje se ne mijenja, kazao je on.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 03 Juna, 22:36

  Bit će rekonstrukcija BiH to jest i Day tona . Ne vidim nikakve smetnje jer se odšteta sprema i ja sam za stav da USA plati u teritoriju rat za istrebljenje.Moja sugestija bi bila komadić Alaske jer nam treba poligon za vjezbanje iskrcavanja svemirskih marinaca na planete. Ja sam zato makar im gurali hudrogensku u prkno.
  Znaju Hrvati u kakvoj su poziciji.
  Svaki novi dan donosi čvršći stisak Europe a vrije je da se pokaže u kojoj su poziciji američke matrix bate.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH
  Ps kad covic izvrši samoubojstvo ili ga Hrvati ubiju tek onda će mo znati da smo na dobrom putu.e kako izaći na kraj sa sado-mazo guzonjama-ha)

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku