hamburger-icon

Kliker.info

Clooney: Objaviti film “Intervju” na internetu

Clooney: Objaviti film “Intervju” na internetu

22 Decembra
06:56 2014

Clooney12Filmska zvijezda George Clooney pozvao je svoje holivudske kolege da traže da se film “Intervju” (The Interview) odmah pojavi na internetu, bez obzira na hakerske i druge prijetnje studiju Sony. “Filmska publika ne smije biti izložena diktatu sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una”, prenijela je američka mreža NBC Clooneyjeve riječi.Vezane vijestiCyber napad na film je napad na nacionalnu sigurnost SAD-a

Produkcijska kuća Sony Pictures otkazala je u srijedu prikazivanje filma “Intervju”, nakon što je bila izložena hakerskim napadima za koje istražitelji vjeruju da potiču iz Sjeverne Koreje i da predstavljaju terorističku prijetnju kinima koji su planirali da prikazuju film.

“Uradite šta god možete kako bi film bio prikazan. Ne zbog toga što svi moraju da vide taj film, već zbog toga što ne želim da mi se kaže – ne možete da gledate ovaj film”, rekao je Clooney, koji se apelom pridružio brojnim drugim slavnim ličnostima koji traže prikazivanje filma “Intervju”.Komedija “Intervju”, koja je koštala 42 miliona dolara, ima i scenu ubistva sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una zbog koje se pretpostavlja da su uslijedili hakerski napadi i prijetnje. (Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku