hamburger-icon

Kliker.info

Čistka SDP-ovih kadrova : Novi direktor EPBiH Bajazit Jašarević?

Čistka SDP-ovih kadrova : Novi direktor EPBiH Bajazit Jašarević?

11 Augusta
18:14 2015

BajazitJ2Vlada FBiH je na 11. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o davanju saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo.Kako je saopćeno, Vlada FBiH donijela je Odluku o davanju saglasnosti za razrješenje, zbog isteka mandata, Envera Agića, Selvedina Subašića, Jakuba Dinarevića, Nedžada Bukvara, Bahrudina Šarića i Davorina Koraća dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo.

Za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća imenovani su Enver Agić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Izudin Džafić, Elvir Nezirević i Jakub Dinarević. Odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u „Službenim novinama Federacije BiH“.Novoimenovani NO već početkom septembra imenovat će novog v.d. direktora EPBiH, buudći da aktuelnom direktoru Elvedinu Grabovici ističe mandat.

Prema informacijama Slobodne Bosne, novi v.d. direktiora EPBiH najvjerovatnije će biti elektroinžinjer iz Tuzle, Bajazit Jašarević, inače bivši premijer Tuzlanskog kantona i poslanik u Parlamentu BiH. Jašarević je rođen 1957. godine u Srebreniku, završio je elektrotehnički fakultet u Tuzli, a najveći dio profesionalne karijere proveo je u energetskom sektoru. Odmah nakon studija 1980. godine zapošljava se u Rudnicima uglja Tuzla na održavanju elektropostrojenja. Četrnaest godina kasnije postaje glavni inženjer eksploatacije u Elektrodistribuciji, a već 1995. godine i direktor Termoelektrane Tuzla. Na njenom čelu ostao je do 1999. godine, kada je imenovan za premijera Vlade TK.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku