hamburger-icon

Kliker.info

Ćiro : Raja je poludjela, osjećam se kao 82.!

Ćiro : Raja je poludjela, osjećam se kao 82.!

12 Septembra
04:38 2008

Izbornik reprezentacije BiH Miroslav Blažević javio se telefonom iz Sarajeva. – Što je, sad se javljate, ha!? A pet mjeseci niste o meni napisali ni slova! vrištao je Ćiro zabavljajući publiku oko sebe. Htjeli smo čestitati na sedmici Estoncima, najuvjerljivijoj pobjedi otkad postoji reprezentacija BiH, ali razgovor je skrenuo u druge vode…
– Nakon naše utakmice s Estoncima gledao sam snimku utakmice Hrvatska Engleska. Što sam vidio? Nisam vidio nijednu Bilićevu 
 pogrešku, eto!
Krivi su novinari
Blagonakloni ste prema Biliću, a Jozića i Barića niste štedjeli.
– Zato što su oni, za razliku od Bilića, antitalenti! Za što je sad Bilić kriv? Do prije ove utakmice imao je "100 pobjeda" i bio je heroj, a sada nema pojma. Ma, nemoj! Opet tvrdim: za poraz od Engleza on ne snosi nikakvu krivnju.

Pa tko je onda kriv?
– Moglo je to bit i drukčije. Poklopile su nam se nesretne okolnosti. Nismo zabili svoje šanse, sudac nam je isključio igrača, oni zabiše i to je to. Zaslužena pobjeda Engleza.
Jesmo li ipak bili previše euforični?
Da, to je bila pogreška, to ste vi novinari krivi jer ste stvorili euforiju kao da igramo s nekim papcima. I igrači su tome podlegli. A mi smo igrali protiv reprezentacije s tradicijom, fudbalske (tako Ćiro govori kad je u Sarajevu, nap. a.) velesile. I nije se trebalo zaletavati, nego igrati mudrije, opreznije, na bod.
Raja poludjela
Reprezentacija BiH je u velikoj formi?
– Raja je poludjela, osjećam se kao 82.!
Sad vas navijači neće pustiti iz Sarajeva?
Vraćam se u Zagreb, moram na liječnički pregled. Nije ništa ozbiljno, samo sam ovih dana bio izložen prevelikom stresu…

Ova sedmica će se pamtiti…
– Žao mi je samo što nešto od te kvote nismo iskrcali u Španjolskoj. A tamo smo izgubili pogotkom iz ofsajda…
Povratak pobjedama
Pobijedili biste Hrvatsku s BiH?
– Tu utakmicu ne bih vodio! Na klupu bih stavio svog generalnog sekretara zaključio je Ćiro kojega 11. listopada čeka novo teško iskušenje: Turska u Istanbulu.
Usput, najstariji europski izbornik vratio je pobjede u Zenicu nakon dva uzastopna poraza BiH na Bilinu polju u kvalifikacijskim utakmicama, od Grčke i Mađarske. Tu je i Ćiro doživio prvi poraz, od Bugara, u kolovozu, ali to mu je već zaboravljeno.Ovo je bila Ćirina zabava. Ako reprezentacija BiH bude igrala ovako i protiv Belgije, sve je moguće. Neće vjerojatno biti 7:0, ali Blaževićeva momčad može pobijediti i "vragove"  (Kliker.info-nogometni magazin )

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku