hamburger-icon

Kliker.info

Cincinnati : Ivo Karlović srušio Federera

Cincinnati : Ivo Karlović srušio Federera

01 Augusta
06:27 2008

  Ivo Karloviæ igrat æe u èetvrtfinalu Mastersa u Cincinnatiju. On je za 130 minuta pobijedio Rogera Federera sa 7:6(6), 4:6, 7:6(5) i u æe se sastati s Nijemcem Philippom Kohlschreiberom. Ivo je tek u sedmom ðsusretu pobijedio Rogera Federera. Odigrao je vrlo mirno, bio strpljiv i to je donijelo ploda u 13. igri. Iako je do tada od 9 moguæih dobio samo jedan tie-break u susretima sa Švicarcem.
U 13. igrama Karloviæ je dobio sve poene nakon vlastitog servisa, što pokazuje da je u najtežim trenucima bio maksimalno koncentriran. I na vrijeme se «sjetio» da pobijedi 1. igraèa na svjetskoj ljestvici. Pitanje je trenutka kada æe Roger Federer tron prepustiti Rafaelu Nadalu. Protiv Rafe bi to išlo mnogo teže…
Kao što se i oèekivalo, 1. set završen je u 13. igri. No nije se oèekivalo da æe Ivo odigrati tako sigurno. Nakon servisa bez promašaja, pri rezultatu 6:6, Ivo je prisilio Federera da forhend izbaci izvan igrališta. Karloviæ nije pogodio prvi servis u nastavku, ali je i drugi bio dovoljan za vodstvo 7:6(6). Ivo je u 1. setu imao 75 posto prvog servisa i 9 asova. Posebno treba istaknuti odlièan omjer osvojenih poena nakon 
 drugog servisa – 8/11!
U 3. igri 2. seta Federer je pritisnuo Karloviæa i poveo sa 40:15. No tada je ponovno proradio Zagrepèaninov servis. Asovima je otklonio opasnost i zatim dvama poenima stigao do vodstva 2:1. Federer je doèekao svoju šansu u petoj igri oduzeo servis Karloviæu (2:3). Drugi je set bio Švicarèev (6:4).
I 3. set završen je nakon tie-breaka. Ivo je prvi napravio mini-break, što je donijelo vodstvo 2:1 i servis. Federer je nakon 1:3 tražio kompjutersku provjeru, ali nije pogodio (4:1). Nismo dugo èekali i Ivo je dobio prve tri meè-lopte u susretu s Rogerom Federerom. Švicarac je smanjio na 6:5, ali je Ivo drugim servisom zaradio toliko željeni bod.
Šest smo puta igrali i uvijek je bilo neizvjesno. Uoèi današnjeg susreta znao sam da imam šansu koju sam napokon i iskoristio, rekao je presretni Ivo Karloviæ.
  (Kliker.info-Sportin)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku