hamburger-icon

Kliker.info

Ćamil Duraković : U Srebrenici neće biti opozicije

Ćamil Duraković : U Srebrenici neće biti opozicije

25 Decembra
16:50 2012

U Skupštini općine Srebrenica neće biti opozicije i sve stranke koje imaju skupštinske vijećnike činit će novu većinu, potvrdio je za agenciju Anadolija načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Saveza između Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), Saveza za bolju budućnost (SBB), Socijaldemokratske partije (SDP), Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpske demokratske stranke (SDS), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Koalicije "Napredna Srebrenica". Na sastanku je, kako je prenio Duraković, potpisana Platforma o političkom djelovanju.
 
Za naredni ponedjeljak, 31. decembra, zakazana je konstituirajuća sjednica Skupštine općine Srebrenica, nakon čega bi trebala biti usvojena odluka o privremenom finansiranju za početak 2013. godine.Desilo se ono što smo priželjkivali! Desilo se to da će svi politički akteri koji su imali svoje zastupnike u Skupštini ustvari činiti poziciju. Općinska Skupština, dakle, neće imati opozicije. To je jedna velika novogodišnja čestitka za načelnika. To je rijetka općina u Bosni i Hercegovini koja ima kompletnu Skupštinu općine, odnosno 23 odbornika, u poziciji. To je vrlo dobro.  Ovo je jedan vrlo pozitivan signal i ja sam prezadovoljan razumom ovih političkih subjekata koji su svoje lične i političke interese podredili interesima općeg dobra", rekao je Duraković za AA.
 
Na pitanje koliko će većina biti stabilna s obzirom na različita politička opredjeljenja većine stranaka u Skupštini općine, Duraković je odgovorio:"Ukoliko se svi budu pridržavali ovog dokumenta koji je danas potpisan, mislim da nećemo imati problema u funkcioniranju Skupštine. Vrijeme će pokazati. Ja se nadam da će to biti funkcionalno".Posebno je zadovoljan što nije došlo do podjele među probosanskim strankama."To je i bio moj primarni cilj, dakle, da ove četiri probosanske strane ne budu podijeljene. Ovim danas smo to i postigli i ja se, zaista, svima zahvaljujem. Drago mi je da su ostali zajedno, to će biti bolje za sve nas", istakao je on.Duraković je još jednom pozvao sve Srebreničane na jedinstvo."Ukoliko budemo jedinstveni na lokalnom nivou, dakle, svi ovi politički akteri koji su potpisali ovu Platformu, a u nastupu i prema Sarajevu, a i prema Banjoj Luci, zajedno ćemo doprinijeti poboljšanju situacije u Srebrenici. Ukoliko budemo podrivali jedni druge, neprestano spletkarili i pravili političke turbulencije,onda će to biti teže. Ovim smo pokazali da želimo raditi zajedno", zaključio je Duraković.  Faruk Vele (Anadolija)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku