hamburger-icon

Kliker.info

Ćamil Duraković : Na Ljubiji smo sačuvali obraz, ovo je početak pokreta koji se neće zaustaviti!

Ćamil Duraković : Na Ljubiji smo sačuvali obraz, ovo je početak pokreta koji se neće zaustaviti!

18 Maja
07:28 2017
Bivši načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković  je  cijeli dan proveo na liniji sa zastupnicima Domovine. Kaže da je današnji dan bio presudan u utvrđivanju političke pozicije Bošnjaka u entitetu Republika Srpska. Duraković je posljednjih par sedmica povezivao pravne eksperte, medije i civilno društvo te nastojao mobilizirati javnost u borbi protiv pritisaka koji su vršeni na zastupnike Domovine.

„Nedim Čivić i Admir Čavka su trpili teške udarce posljednjih par dana, uvrede i pritiske. Razgovarao sam sa njima svakog sata, nastojao im biti podrška, jer su već prokazani kao izdajnici i ‘prodane’ ruke. Pokazali su veliku snagu i dosljednost, te svoju veličinu na današnji dan. Imali smo sve konkretne informacije, radio sam sa timom koji je prikupio pravne analize i činjenice koje se tiču Ljubije, kompanija Israeli Investment Group i Arcelor Mittala, znali smo od početka da ne treba ući u igru sa DNS-om i SNSD-om, već imati svoj stav“, kazao je Duraković.

Na Ljubiji su nam sačuvali obraz i poslali jasnu poruku za sve buduće pregovore! Među Bošnjacima povratnicima postoje ljudi koji se neće prodati, koji čuvaju svoj obraz, koji ne postupaju po raznoraznim nalozima, te za koje ne odlučuju drugi – oni odlučuju po svojoj savjesti, naglasio je Duraković.

Zastupnik PDP-a Brčkalo je izrazio strah što ‘Domovina’ odlučuje o Ljubiji, kao da mu se gadi što opoziciju ponovno spašavaju Bošnjaci, pa evo da i njemu kažemo svoj odgovor – ne samo da smo preuzeli odgovornost, već je ovo početak pokreta koji neće zaustaviti, te koji će biti ključni u promjeni vlasti u entitetu Republika Srpska 2018. godine. Dolazimo i donosimo konačni odgovor Bošnjaka na sve ono što preživljavamo posljednjih dvadeset godina – od prvog povratnika do danas“, poručio je Duraković.

(Kliker.ingo-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku