hamburger-icon

Kliker.info

Burno zasjedanje : Afera “dva papka” sjednicu NSRS-a dovela do usijanja

Burno zasjedanje : Afera “dva papka” sjednicu NSRS-a dovela do usijanja

24 Juna
23:43 2015

nsrs(9)Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici raspravljaju o aferi “papak” i kupovini poslanika je burna, a sjednica je zakazana na zahtjev Saveza za promjene.Dragan Čavić, lider NDP-a, zatražio je da se zastupnicima pusti snimak razgovora premijerke RS-a Željke Cvijanović koji je objavio portal Klix.ba a na kome se govori o kupovini dva zastupnika. Čavić je održao uvodno izlaganje u ime 39 zastupnika koji su i tražili održavanje posebne sjednice.

Predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović upozorio je poslanika Čavića da ne objavljuje materijal koji je, kako Čubrilović kaže, na nezakonit način pribavljen.Miodrag Bajić, glavni specijalni tužilac, kaže da se ne može vještačiti snimak objavljen na youtube, jer to nije original nego reprodukcija. Ne postoji mogućnost da se takva situacija uradi i da se razriješi ovo sporno pitanje.

Poslanica Dušica Savić je rekla ako je snima autentičan da se odmah preda specijalnom tužiocu Bajići da se odmah izvještači. Ona je rekla da to što je navodni snimak završio kod portala u Sarajevu koji nije u nadležnosti Republike Srpske sigurno predstavlja plan i namjeru. Inače, poslanici koji su svesrdno branili premijerku Željku Cvijanović kazali da poslanici saveza za promjene prijete instituciajam iz sarajeva, ali da tako savez neće doći do vlasti.

Poslanik Milan Kovač kaže da je posebna sjednica danas krivično djelo: Koristi krivično djelo u svrhu politizacije. Ja da sam Željka Cvijanović ja bih vas tužio. On je napomenuo da je pravnik i da jako dobro razumije sve ove stvari, te da bi rado zastupao Cvijanović na Sudu.Predsjedavajući je više puta opominjao poslanike, a čak je upozorio kolege da ne prave cirkus. U kraćoj raspravi s Borenovićem predjsedavajući je zatražio i pauzu od pola sata “kako bi se svi smirili”.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku