hamburger-icon

Kliker.info

Budućnost stigla u San Francisco : Naručite hranu i dostavit će vam je – robot (Video)

Budućnost stigla u San Francisco : Naručite hranu i dostavit će vam je – robot (Video)

13 Aprila
07:54 2017

Tvrtka Marlbe omogućila je stanovnicima San Francisca da postanu prvi u svijetu kojima naručenu hranu dostavljaju roboti, uvjerena da će se ta vrsta usluge proširiti u svijetu.

Marble se udružio s aplikacijom za dostavu hrane Yelp Eat24 i pokrenuo svoje robote koji na lokalnoj razini isporučuju obroke restorana u četvrtima Mission i Portero Hill.

»Može vam se dogoditi da nakon narudžbe dobijete poruku u kojoj vas pitaju želite li da vam robot dostavi hranu«, objasnio je Matthew Delaney, šef i suosnivač Marblea.

Naručeni obroci se smještaju u robote koji mogu prenositi do četiri torbe za kupovinu. Oni se kreću pločnicima i prelaze ulice brzinom čovjeka u hodu, a kreću se uz pomoć lasera i kamera i koriste jednaku tehnologiju koja se nalazi u samovozećim automobilima.

Kada roboti dostavljači stignu na odredište, klijentu stiže SMS s kodom koji treba unijeti na robotovu tipkovnicu, čime se deblokira poklopac.

Marble nije precizirao koliko stoje njegovi roboti.

Marble, kojeg su 2015. utemeljili Matthew Delaney, Jason Calaiaro i Kevin Peterson, objavio je u srijedu da je za razvoj svoje flote robota namijenio 4 miliona  dolara.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku