hamburger-icon

Kliker.info

Britanija pogođena serijom eksplozija pisama-bombi

Britanija pogođena serijom eksplozija pisama-bombi

08 Februara
05:55 2007

U svim slučajevima pisma su poslana na adrese tvrtki koje se bave bilo naplatom cestarina i parkiranja, bilo registracijom vozila, što je policiju nagnalo da posumnja da iza ove akcije stoji jedan ili više vozača.
Danas je ozlijeđena žena koja je u Swanseu radila za DVLA, tvrtku koja čuva podatke o registracijama automobila i vozačima koji ih voze. U utorak su, pak, nastradala dvojica djelatnika tvrtke Vantic kada su otvorila paket namijenjen direktoru te firme koja proizvodi kamere za prepoznavanje registarskih pločica.
U ponedjeljak je središte Londona bilo zatvoreno za promet zbog pisma bombe koje je ozlijedilo radnicu tvrtke Capita koja naplaćuje parkiranje i cestarinu za britansku metropolu. Krajem siječnja na adrese tri laboratorija koja za vladu provode forenzička istraživanja također su stigla pisma bombe. Slučajeve je preuzela jedinica za borbu protiv domaćeg ekstremizma, koja kaže da još nije sigurno jesu li ovotjedni i proslomjesečni slučajevi povezani jer se u prva dva pisma spominje ime Barryja Hornea, ekstremista u borbi za prava životinja koji je umro u zatvoru 2001. godine.Policijski izvori kažu da između pisama ima sličnosti – vrsta tvrtki koje su napadnute te slična količina eksploziva u A5 kuverti.(Jutarnji list)

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku