hamburger-icon

Kliker.info

Braća iz Širokog uhićena sa 79.600 krivotvorenih eura

Braća iz Širokog uhićena sa 79.600 krivotvorenih eura

17 Septembra
21:57 2006

U petak su nakon provedenih istražnih radnji i kriminalističke obrade predani u nadležnost državnog Sudu BiH u Sarajevu zbog osnovne sumnje da su izvršili krivično djelo krivotvorenja novca.
Braća Medić uhapšena su nakon što je radnik benzinske pumpe u Velečevu kod Ključa obavijestio policiju da su pokušali promijeniti tri lažne novčanice od po stotinu eura. Budući da je ovaj zaposlenik posumnjao u autentičnost novčanica, isti ju je odbio zamijeniti te novčanicu vratio jednom od mladića. Nakon toga, prema svjedočenju radnika, mladići su se vozilom Škoda Fabia, registracijskih oznaka 761-T-604, udaljili u pravcu Mrkonjić Grada u RS-u. Policijska stanica Ključ obavijestila je policiju u Mrkonjić Gradu, čiji su pripadnici u selu Čađavica zaustavili Škodu Fabiju i utvrdili identitet osumnjičenih. Nakon obavljenog razgovora s policijom, Medići su  predali tri novčanice u apoenima od 100 eura, nakon čega su i uhapšeni i privedeni u Policijsku sanicu u Mrkonjić Gradu. Vozilo su preuzeli pripadnici sektora kriminalističke policije MUP-a Bihać koji su na osnovi dobivenih naredbi od Tužiteljstva BiH i sudije za prethodni postupak državnog Suda izvršili pretres vozila te pronašli još 793 novčanice u apoenima po 100 eura, za koje se sumnja da su krivotvorene. Slaven i Pero Medić navodno su priznali da novac voze iz Italije, a neslužbeno doznajemo da su bili privremeno zaposleni u jednoj tvrtki za proizvodnju ambalaže u Italiji.
Tokom prekjučerašnjeg dana i u Širokom Brijegu je izvršen pretres nekoliko objekata koji se dovode u vezu s  braćom Medić. ”Postupajući prema nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a povezanim s istragom koju provodi MUP USK, u petak su službenici Policijske uprave Široki Brijeg izvršili pretres jedne tvrtke te nekoliko stambenih objekata u Širokom Brijegu”, potvrdio je glasnogovornik MUP-a ZHK Damir Čutura. «Izvršenim pretresom nisu pronađeni predmeti koji su bili predmetom pretrage, a u interesu istrage ne možemo u javnost izlaziti s konkretnijim podatcima», istaknuo je Čutura.
Glasnogovornik MUP-a USK-a Ale Šiljdedić na konferenciji za novinare je naglasio dobru suradnju i savjesnost građana u radu s policijom, što je pridonijelo uhićenju, te dobru suradnju entitetskih MUP-ova. ”Ovo je prilika da još jednom upozorimo građane na oprez pri preuzimanju novčanica od nepoznatih osoba”, istaknuo je Šiljdedić.

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku