hamburger-icon

Kliker.info

Boras zatražio smjenu Dželilovića, Dželilović podnosi krivičnu prijavu protiv Borasa

Boras zatražio smjenu Dželilovića, Dželilović podnosi krivičnu prijavu protiv Borasa

02 Jula
14:42 2008

Premijer  Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Boras uputio je jučer zahtjev Skupštini HNK za smjenu  sa dužnosti SDA-ovog ministra obrazovanja u Vladi HNK Esada Dželilovića, saznaje «Dnevni avaz». Odluka o smjeni naći će se na narednoj sjednici Skupštine HNK, a da bi se Dželilović bio smijenjen potrebno je 20 glasova.  Ovim je  Boras ispunio prijetnje da će odmah poduzeti sve raspoložive mjere prema onima, koji ne provode odluke Vlade.  U isto vrijeme to je i kulminacija do sad najveće kriza vlasti u HNK, koja je kulminirala u ponedjeljak kada je premijer Boras prekinuo sjednicu Vlade i do daljnjeg obustavio sve dalje njene aktivnosti. 

Boras ministru Dželiloviću želi osvetiti  jer je nezadovoljan time što nije realizirana Odluka o usvajanju Programa utroška dijela novčanih sredstava utvrđenih budžetom za 2008. godinu sa pozicije "sufinanciranje projekata u informisanju“, čime je definirano da se medijskim kućama u ovom kantonu isplati iznos od ukupno 716.500 KM. Novac bi prije svega dobili  Radio «Herceg Bosne» i HTV, te drugi lokalni mediji.

– Odluku neću implementirati jer je donesena potpuno nezakonito, izvan svih zakonskih aktivnosti, uz kršenje Poslanika Vlade HNK. Odluka je predložena i donesena, a da ja ništa nisam znao, iako je to moj resor i samo ja mogu predlagati odluke.  To je nonsens. Radi se o netransparentnom trošenju budžetskih. Boras želi da dodijeli sredstva medijima radi predstojeće predizborne kampanje za lokalne izbore. To je interes njegove stranke HDZ 1990 – rekao je ministar Dželilović za «Avaz». On je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu Tužilaštvu HNK protiv premijera Borasa!

– Podnijet ću prijavu protiv Borasa za nezakonito trošenje budžetskih sredstava u resoru na čijem sam ja čelu. Još uvijek pripremam  dokumentaciju, a Boras me preko Skupštine želi smijeniti prije nego što podnesem prijavu – rekao  je Dželilović. 

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku