hamburger-icon

Kliker.info

Biznis genocida : Karadžićeva porodica namjerava zaraditi milione na zaštiti njegovog imena i lika

Biznis genocida : Karadžićeva porodica namjerava zaraditi milione na zaštiti njegovog imena i lika

18 Augusta
04:02 2008

Porodica ratnog zločinca Radovana Karadžića planira da zakonski zaštiti njegovo ime i lik. Ovo je najavio njegov bratić Dragan Karadžić dodavši da već o tome razgovaraju sa advokatima.

Naime, do porodice su stigle informacije o ogromnom biznisu koji se razvija na imenu ratnog zločinca, pa su njegova supruga Ljiljana Zelen, kćerka Sonja i sin Saša već posvajetovani da bi mogli dobro profitirati i zaraditi milione.

Ogromne pare sada obrću ugostitelji, prodavci suvenira, turističke agencije i tvornica „Rubin“ iz srbijanskog grada Kruševca. Neke turističke agencije u svoju ponudu uvrstile su kao atrakciju „putovanje Radovanovim stopama“ pa vode turiste da vide mjesta u kojima je boravio ratni zločinac. Interesovanje je ogromno. Skočila je i potražnja za vinom „medvjeđa krv“ kojeg proizvodi „Rubin“ i to od trenutka kada se saznalo da je to bilo omiljeno vino ratnog zločinca. Beogradska kafana „Luda kuća“ je puna i mjesto treba rezervisati, pa vlasnik Miško Kovijanić zadovoljno trlja ruke. „Luda kuća“ je postala popularna otkako je otkriveno da je Karadžić tu često svraćao i da je tu i guslao i pjevao. Vlasnik je najavio da će ove sedmice postaviti spomen-ploču iznad mjesta na kojem je Karadžić sjedio.

U Republici Srpskoj već dugo crno nektar-pivo zovu „crni Radovan“ iako to nije njegov zvaničan naziv, i otkako je Karadžić uhapšen sve je traženije. Posao je razgranala i palačinkarnica „Pinokio“ u Beogradu gdje je on često dolazio, pa su odmah u jelovnik uveli „palačinku Radovan Karadžić“ i odlično je prodaju.

Znatno je porasla  i prodaja majica, postera, kalendara i bedževa sa likom Karadžića.

 

Gregorijan na Dodikovoj meti

 

Nakon što je Rafi Gregorijan, prvi zamjenik visokog predstavnika, kazao da bi i porodica Radovana Karadžića mogla da bude krivično gonjena pod optužbom da mu je 11 godina pomagala da izbjegne hapšenje, na njega se okomio Milorad Dodik, premijer RS.

– To je pritisak na tužilaštvo, a Gregorijan je tome sklon. Ali, proći će i to vrijeme. Nije Gregorijan trajna kategorija. Jedina trajna kategorija je Republika Srpska. Vlada RS će pomagati porodici Radovana Karadžića – poručio je Dodik. Skočila je i potražnja za vinom „medvjeđa krv“ kojeg proizvodi „Rubin“ i to od trenutka kada se saznalo da je to bilo omiljeno vino ratnog zločinca. Beogradska kafana „Luda kuća“ je puna i mjesto treba rezervisati, pa vlasnik Miško Kovijanić zadovoljno trlja ruke. „Luda kuća“ je postala popularna otkako je otkriveno da je Karadžić tu često svraćao i da je tu i guslao i pjevao. Vlasnik je najavio da će ove sedmice postaviti spomen-ploču iznad mjesta na kojem je Karadžić sjedio.U Republici Srpskoj već dugo crno nektar-pivo zovu „crni Radovan“ iako to nije njegov zvaničan naziv, i otkako je Karadžić uhapšen sve je traženije. Posao je razgranala i palačinkarnica „Pinokio“ u Beogradu gdje je on često dolazio, pa su odmah u jelovnik uveli „palačinku Radovan Karadžić“ i odlično je prodaju.Znatno je porasla  i prodaja majica, postera, kalendara i bedževa sa likom Karadžića. 

Gregorijan na Dodikovoj meti 

Nakon što je Rafi Gregorijan, prvi zamjenik visokog predstavnika, kazao da bi i porodica Radovana Karadžića mogla da bude krivično gonjena pod optužbom da mu je 11 godina pomagala da izbjegne hapšenje, na njega se okomio Milorad Dodik, premijer RS.- To je pritisak na tužilaštvo, a Gregorijan je tome sklon. Ali, proći će i to vrijeme. Nije Gregorijan trajna kategorija. Jedina trajna kategorija je Republika Srpska. Vlada RS će pomagati porodici Radovana Karadžića – poručio je Dodik.(Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku