hamburger-icon

Kliker.info

Bivši logoraši tuže RS i Srbiju, ali i Hrvatsku

Bivši logoraši tuže RS i Srbiju, ali i Hrvatsku

14 Aprila
03:26 2007

Udruge bivših logoraša i žrtava ratnih stradanja iz BiH potaknut æe postupak masovnog podnošenja tužbi protiv Republike Srpske te Srbije, Crne Gore i Hrvatske kako bi tamošnje vlasti prisilile na isplatu financijske naknade za pretrpljena stradanja, najavljeno je u petak u Sarajevu.

 

 

 

Podnošenje tužbi inicirali su Udruženje logoraša BiH, udruga "Žene – žrtve rata" te "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa".

 

 

 

Predsjednik Udruženja logoraša BiH Murat Tahiroviæ izjavio je na zajednièkoj konferenciji ovih udruga u Sarajevu kako se oèekuje podnošenje i do stotinu tisuæa tužbi.

 

 

 

Bivše zatvorenike pred sudovima u BiH te onima u Hrvatskoj zastupat æe odvjetnièki ured Josipa Sladiæa. On je kazao kako žrtve ratnih stradanja, a posebice oni koji su bili protupravno zatvoreni imaju pravo na materijalnu odštetu.

 

 

 

Njegova je procjena kako bi osobe koje su bile pritvorene u ratnim logorima mogle dobiti i do 350 eura odštete po danu provedenom u takvom pritvoru. Izjavio je kako je uvjeren da je takve postupke moguæe dobiti na sudovima.

(hina)

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku