hamburger-icon

Kliker.info

BiHAMK: Kiša otežava saobraćanje na bh. cestama

BiHAMK: Kiša otežava saobraćanje na bh. cestama

31 Augusta
00:41 2006

U svim krajevima BiH danas se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz evidentirane brojne odrone. Zbog poplavljenog kolovoza na zapadnom prilazu Sarajevu, smjer Blažuj-Ilidža, u poslijepodnevnim satima se nije moglo saobraćati.  Zbog poplavljenog tunela u prekidu je i odvijanje saobraćaja na regionalnom putu R-444 Vareš-Vijaka-Podkamensko, a u funkciji je obilaznica.  Iz Bh.auto-moto kluba (BIHAMK) savjetuju maksimalno opreznu vožnju na svim putnim pravcima. Zbog loših vremenskih uvjeta smanjen je obim radova na cestama, a na svim dionicama gdje su radovi aktuelni postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Sinoć je počela sanacija i asfaltiranje kolovoza u tunelu Ivan, na magistralnom putu M-17 Sarajevo-Konjic.
U noćnim terminima  (od 21.00 do 23.00 sati, od 24.00 do 2.00 i od 3.00 do 5.00 sati) dolaziće do potpune obustave saobraćaja, a planirano je da radovi traju do 02. septembra ove godine. 
Na graničnom prelazu Bosanski Brod zadržavanja traju oko 20 minuta, dok isto toliko teretna vozila čekaju na prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH.
 Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih čekanja pri prelasku granice.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku