hamburger-icon

Kliker.info

BiH United futsal klub iz Dablina korača prema prestižnom Futsal UEFA kupu

BiH United futsal klub iz Dablina korača prema prestižnom Futsal UEFA kupu

12 Januara
03:59 2015

futsalirska1Ovih dana štampa u Republici Irskoj raspisala se o malom sportskom čudu zvanom BiH United futsal klub iz Dablina koji se već tri godine takmiči u Prvoj futsal ligi ove zemlje Razlog je sedam odigranih kola bez poraza i veliki izgledi da se BiH United futsal klub plasira u prestižni Futsal UEFA kup.

“Tokom ljeta i prelaznog perioda angažovali smo dosta novih igrača, moram reći, naših prijatelja Brazilaca, koji su uz naše momke napravili ovo čudo. Tako je uz naše fizičke predispozicije do izražaja došla i njihova neosporno najbolja tehnika u svijetu futsala i naravno da rezultat nije izostao. Moram reći da su “naši” Brazilci prihvatili BiH United kao svoj klub i da od srca igraju za njega“,rekao je golman BiH United futsal kluba Edin Mustić.

„Glavni konkurent nam je Real Transelvania, tim sa kojim smo odigrali neriješeno i koji je odigrao tri utakmice više i trenutno ima prednost od pet bodova. Moram svakako naglasiti da smo ovaj uspjeh postigli i zahvaljujući finansijskoj pomoći naših sponzora koji su nam omogućili da dva puta sedmično treniramo u prestižnoj sportskoj dvorani u Dablinu te nam pokrivaju sve troškove igranja zvaničnih utakmica.

Jedino što nam nedostaje u ovom trenutku je veća podrška bosanskohercegovačkih navijača u Dablinu.Voljeli bismo da dođu u većem broju i zato koristim priliku da ih pozovem da nam se pridruže i bodre nas, jer sam siguran da ćemo uz njihovu pomoć stići do željenog cilja, plasmana jedne bosanskohercegovačke ekipe u prestižno evropsko takmičenje“, istakao je Mustić.

BiH United je osnovan 2010. godine i do ove sezone kroz njegove redove je prošlo više od 30 bosanskohercegovačkih igrača. Na svjetskom prvenstvu bh dijaspore u Italiji prije tri godine osvojili su treće mjesto. (Kliker.info-Novo vrijeme)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku