hamburger-icon

Kliker.info

Bh. zajednica u Americi u šoku : Ervin Fejzić ubijen ispred vlastite pekare, nedavno dobio drugo dijete

Bh. zajednica u Americi u šoku : Ervin Fejzić ubijen ispred vlastite pekare, nedavno dobio drugo dijete

04 Februara
16:53 2024

Tridesetsedmogodišnji muškarac proglašen je mrtvim nakon pucnjave u subotu rano ujutro, saopćila je policijska uprava Lawrenceville u SAD-u o pucnjavi u kojoj je ubijen Ervin Fejzić, porijeklom iz Doboja.

Kako navode mediji, incident se dogodio nešto prije 7 sati u pekari Fejzić, koja se nalazi na Scenic autoputu 259, čiji je vlasnik bio upravo mladi Ervin.

Nakon poziva hitne pomoći na koji je prijavljeno da je upucan vlasnik, policija je upućena na mjesto događaja, gdje su prijavio na parkingu otkrili onesviještenog muškarca koji je zadobio prostrelne rane.

Ljekari su pokušali oživjeti čovjeka, ali nisu uspeli. Na mjestu događaja je proglašen mrtvim.

Detektivi su proveli dan obrađujući mjesto zločina, tražeći svjedoke i pregledavajući snimke nadzora u pokušaju da spoje događaje koji su doveli do tragedije.

Vlasti pozivaju sve koji su u vrijeme incidenta bili u blizini Gwinnett Drivea i Scenic Highwaya da se jave. Svjedoci ili pojedinci sa bilo kojim relevantnim informacijama se ohrabruju da kontaktiraju policijskog detektiva Lawrencevillea Sampsona na GSampson@LawrencevillePD.com ili putem telefona na 770-670-5145. Informacije se također mogu dostaviti anonimno putem Crime Stoppers pozivom na 404-577-8477 ili posjetom njihovoj internet-stranici, navodi Fox iz Atlante.

Iako identitet preminulog nije saopćen u ovom mediju jer su čekali obavještenje najbližih rođaka, objavljeno je kako je riječ o mladom Ervinu Fejziću koji je sa majkom vodio pekaru.

Usko povezana zajednica bosanskih stanovnika u Lawrencevilleu ostala je zapanjena smrtonosnom pucnjavom.

“Ljudi ne mogu vjerovati da se ovako nešto dešava na ovim prostorima”, rekao je Elvis Sinanović, prijatelj žrtve. “To je poražavajuće…ne znam šta da kažem.”

Dok detektivi nastavljaju da istražuju, zajednica počinje da oplakuje jednog od svojih.

-Poznajemo ga najmanje 20 godina…ova pekara je tu 20-ak godina. Hljeb sam od njega kupovao mnogo puta”, rekao je Sinanović.

Vlasnica firme Mary Hollowell kaže da je za 26 godina otvaranja njene antikvarnice na trgu odmah pored vrata, to prvi put da je vidjela ili čula za ovakav incident.

“Nikada se nisam osjećala nesigurno dok sam ulazila i izlazila odavde, ali to se može dogoditi bilo gdje, pretpostavljam na nesreću po mladića”, rekao je Hollowell.

Policija nije identificirala žrtvu, ali Sinanović, dugogodišnji prijatelj, kaže za FOX 5 da je bio voljeni suprug i otac.

“Bio je miran tip, porodičan tip, kao što sam rekao, upravo je dobio svoju drugu bebu… to je bio šok za sve”, rekao je.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku