hamburger-icon

Kliker.info

BH Telecom na računima krio 44 milijuna KM

BH Telecom na računima krio 44 milijuna KM

03 Septembra
17:20 2007

Potpuno neočekivano, tijekom rutinske kontrole financijskog stanja najprofitabilnije bh. firme, "BH Telecoma", otkriveno je da se na računima nekoliko poslovnih banaka nalazi deponirano nevjerojatnih 44 milijuna KM, koja nisu prijavljena ni kao prošlogodišnja dobit kompanije, niti je novac bio namijenjen za bilo kakve poslovne aktivnosti, saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora u Vladi FBiH. – Resorni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović je odmah izvijestio čelnike Vlade FBiH o tom velikom iznosu koji doslovno leži u bankama potpuno neiskorišten. U ovom trenutku se vode aktivnosti u cilju potpunog aktiviranja 44 milijuna KM, koja sasvim izvjesno neće biti ostavljena "BH Telecomu" na raspolaganje. Kao vlasnik 90 posto kapitala, Vlada će ubrzo donijeti odluku o svrsi i načinu korištenja tih sredstava – navode "Avazovi" sagovornici.
Ukoliko Vlada FBiH aktivira sredstva, a s obzirom na to da je deset posto vlasništva "BH Telecoma" u rukama malih dioničara, njima će biti isplaćeno oko četiri milijuna KM. Sudbina preostalih oko 40 milijuna KM, prema želji čelnika Vlade FBiH, najvjerojatnije bi mogla biti upotrijebljena kao inicijalna sredstva za početak gradnje neke od magistralnih cesta, koje su i planirane u programu rada izvršne vlasti.
– Ukoliko novac bude prebačen na račune Direkcije za ceste FBiH, o čemu se trenutno vodi intenzivna rasprava, Vlada bi odmah pokrenula sve aktivnosti na početku gradnje jedne ili možda čak i tri najavljene magistralne ceste.
U pitanju su dionice od Sarajeva prema Tuzli, Stoca prema Neumu i od Bihaća do granice s Hrvatskom, a o čemu bi bile obavljene iscrpne rasprave – priopćio je neimenovani izvor iz Vlade.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku