hamburger-icon

Kliker.info

Beograd : Peta godišnjica smrti Zoran Đinđića

Beograd : Peta godišnjica smrti Zoran Đinđića

12 Marta
21:56 2008

Porodica ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, njegove stranačke kolege i više stotina građana okupili su se u srijedu u Aleji velikana na beogradskom Novom groblju da obilježe petu godišnjicu njegove smrti.Rukovodstvo Demokratske stranke (DS) položilo je  vijence i zapalilo svijeće na grobu ubijenog predsjednika stranke i premijera Srbije.Počast Đinđiću odali su lider DS-a i predsjednik Srbije Boris Tadić, rukovodstvo stranke i svi ministri u vladi iz redova te stranke.Porodica ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, njegove stranačke kolege i više stotina građana okupili su se u srijedu u Aleji velikana na beogradskom Novom groblju da obilježe petu godišnjicu njegove smrti.Rukovodstvo Demokratske stranke (DS) položilo je  vijence i zapalilo svijeće na grobu ubijenog predsjednika stranke i premijera Srbije.Počast Đinđiću odali su lider DS-a i predsjednik Srbije Boris Tadić, rukovodstvo stranke i svi ministri u vladi iz redova te stranke.

Predstavnici Liberalno demokratske partije (LDP), na čelu sa Čedomirom Jovanovićem, položili su vijenac na spomen-ploču u dvorištu Vlade Srbije i upalili svijeće na mjestu gde je prije pet godina ubijen premijer Zoran Đinđić.
Nakon polaganja vijenaca, Jovanović je novinarima rekao da Srbija "pet godina propada i nestaje, kao žrtva politike koja je ubila Zorana Đinđića".Jovanović je podsjetio na izjavu pokojnog premijera koji je građanima poručio "srešćemo se u budućnosti" i rekao da bi LDP volio da se ta budućnost dogodi 11. maja ove godine, na izborima.Jovanović je naveo i činjenicu da su poslije pet godina poznati izvršioci, a ne i nalogodavci ubistva premijera Srbije, i da to predstavlja kompromitaciju onih koji su došli na vlast nakon ubistva Đinđića.Jovanović je rekao da je Vojislav Koštunicu izuzetno odgovoran zato što je očuvao sistem vrijednosti Slobodana Milosevićam, a pogotovu zbog toga što je učinio sve kako bi srušio vladu Zorana Đinđića.
Pomenuti predsjednik Vlade Srbije, Vojislav Koštunica , je zajedno s ministrima u Vladi također položio vijenac na mjestu na kojem je prije pet godina ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić.Zoran Živković, koji je bio premijer Srbije nakon ubistva Zorana Đinđića, rekao je da u Srbiji poslije Đinđićeve smrti "ništa nije isto", kao i da se od njegovih ideja i djela odustalo, zbog čega Srbija, kako je rekao, vrlo brzo i uporno ide u pogrešnom smijeru.

I članovi Vlade Srbije na čijem čelu je bio Zoran Đinđć položili su vijence na spomen ploču i upalili svijeće u dvorištu zgrade Vlade Srbije.Premijer Srbije, Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine u dvorištu Vlade Srbije. (Kliker.info-Mondo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku