hamburger-icon

Kliker.info

Beganovići nemaju mira ni u Visokom : Izudarali sina imama koji se buni protiv vehabija

Beganovići nemaju mira ni u Visokom : Izudarali sina imama koji se buni protiv vehabija

04 Marta
07:32 2015

Beganovic21Ammar Beganović , sin velikokladuškog imama Selvedina ef.Beganovića, napadnut je u uotrak navečer u mjestu Poriječani kod Visokog, potvrđeno je za Dnevni avaz  iz policijskih izvora.16-godišnji dječak udaren je više puta tvrdim predmetom u glavu te ima ubodnu ranu u nozi, ali nije vidio napadača. Slučaj je prijavljen i visočkoj policiji.

Ovu informaciju potvrdio je i sam efendija Beganović dok je sina vodio u Dom zdravlja, gdje su mu ukazali pomoć.Uznemiren i uplašen, Beganović je samo rekao da je Ammar dobio više udaraca u glavu.Nakon što je tri puta napadnut u svom mjestu Trnova kod Velike Kladuše, Beganović je otišao na godišnji odmor u Visoko, ali napad na njegovog sina teško ga je potresao i šokirao.

Policija još nije rasvijetlila nijedan od tri napada na njega, kada je ozljeđivan nožem i tupim predmetima, a on je izrazio sumnju da su napadi povezani s njegovim javnim istupima. Beganović se, naime, usprotivio vrbovanju mladih iz BiH za odlazak na strana ratišta i našao se na meti ekstremista.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku