hamburger-icon

Kliker.info

Bashar al-Assad : “Teško će se protiv terorizma boriti oni koji ga u isto vrijeme i podržavaju” (Video)

Bashar al-Assad : “Teško će se protiv terorizma boriti oni koji ga u isto vrijeme i podržavaju” (Video)

16 Septembra
21:46 2015

Asadrus3Sirijski predsjednik Bashar al-Assad dao je veliki intervju za ruske medije te se osvrnuo na aktualno stanje u Siriji i izbjegličku krizu koja upravo pogađa Europu.  Istaknuo je niz svojih već ranije poznatih stavova. Naglasio je kako se aktualna izbjeglička kriza može riješiti samo zajedničkim djelovanjem protiv terorizma u Siriji, a za terorizam optužuje anti-sirijske sile koje su ga godinama poticale s ciljem da bi se nasilno srušila njegova vlast.

Rekao je kako je spreman surađivati s opozicijom u cilju rješavanja sirijske krize, no to je nešto na što je Assad već spreman duže vrijeme. Problem se ponovno nalazi na strani onih koji ne žele ovakav kompromis već i dalje inzistiraju samo na njegovom odlasku.Zanimljiv je i njegov komentar glede činjenice da sirijska vojska i američka vojska u isto vrijeme zajedno iz zraka napadaju ISIL, često i na istim lokacijama, no, kako tvrdi Assad, između njih nema apsolutno nikakvog kontakta, čak ni preko posrednika. Imajući to u vidu pravo je čudo da se do sada nije desio nekakav incident, odnosno direktan okršaj između sirijske i američke vojske.

Kao jedan od najvećih problema istaknuo je Tursku te poručio kako Turska i dalje pomaže i naoružava terorističke skupine u Siriji kao što su Al-Nusra Front i ISIL.

Skeptičan je po pitanju borbe protiv terorizma kada je riječ o zemljama kao što su Turska, Katar, Saudijska Arabija, SAD i Francuska jer, navodi Assad, iste zemlje su podupirale terorizam u Siriji. No, ukoliko dođe do promjene politike u ovim zemljama on je spreman to prihvatiti. “Ako bi bilo kakav sastanak ili rukovanje s bilo kim na svijetu pomoglo sirijskom narodu, ja sam spreman to učiniti, bez obzira sviđala se meni ta osoba ili ne”, poručio je sirijski predsjednik.

Kao zanimljivost možemo spomenuti činjenicu da je jedna od novinarki koja je vodila ovaj intervju s Assadom u Damasku bila Lizzie Phelan, koja danas radi za ruski RT, a mnogi je pamte kao nezavisnu novinarku koja je izvještavala s terena u Libiji u danima NATO agresije na tu zemlju 2011. te je bila jedna od rijetkih koja je nastojala tada svijetu prenijeti drugu stranu stvarnosti događanja u Libiji.

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku