hamburger-icon

Kliker.info

Barack Obama na zasjedanju Generalne skupštine UN-a : Amerika nije u ratu protiv islama!

Barack Obama na zasjedanju Generalne skupštine UN-a : Amerika nije u ratu protiv islama!

24 Septembra
21:13 2014

obama003Još jednom naglašavamo da Amerika nije u ratu protiv islama, poručio je u svome obraćanju na 69. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GS UN) američki predsjednik Barack Obama, javlja Anadolu Agency (AA).Kako je kazao, terorističku organizaciju IDIL treba suzbiti i uništiti.”Jedini jezik koji razumiju ove ubice jeste jezik sile. Zbog toga će SAD, u cilju rasparčavanja ove mreže smrti, raditi s jednom širokom koalicijom”, pojasnio je Obama.On je dodao da je svijet u ovom stoljeću suočen s fatalnih i ideoloških teroristima koji iskrivljuju sliku jedne od najvećih vjera.

“Još jednom ponavljamo da SAD nije u ratu sa islamom i nikada neće ni biti. Islam zagovara mir. Muslimani širom svijeta priželjkuju da žive sa osjećajem časti i pravde. A što se tiče Amerike i islama ne postoji nešto ‘mi i oni’, mi smo jedno. Jer, milioni američkih muslimana čine tkivo naše zemlje”, poručio je Obama.

Govoreći o tome kako terorističku organizaciju IDIL treba suzbiti i uništiti, Obama je kazao da ova organizacija sije strah među svima onima koji im se suprotstave u Iraku i Siriji. Nijedan bog ne oprašta terorizam. Nikakav zahtjev ne opravdava ovakve aktivnosti. S ovim zlom se ne vrše nikakvi pregovori. Sila je jedini jezik koji razumiju ove ubice. Prema tome, s ciljem rasparčavanja ove mreže smrti SAD će djelovati zajedno s jednom širokom koalicijom. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku