hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović : “Otkud sumnje da će koalicija opstati”

Bakir Izetbegović : “Otkud sumnje da će koalicija opstati”

13 Augusta
16:40 2015

AmerBak2Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović potvrdio je da novodogovorena koalicija na federalnom nivou opstaje.

– Ne znam otkud sumnje da će koalicija opstati – izjavio je on novinarima nakom današnjeg razgovora s predsjednikom Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Amerom Jerlagićem. Kazao je i da će SBiH, kao novopridružena članica dogovorene koalicije, vjerovatno dobiti ministra i određene pozicije u resoru energetike, rudarstva i industrije.

Svaka od stranaka koje ulaze u koaliciju trebalo bi da dobije po jednu ministarsku poziciju, najavio je također Izetbegović.Dobro bi došlo i da se koaliciji pridruži HDZ 1990, smatra on.

Što se tiče eventualnog pridruživanja Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH), Izetbegović kaže da je o tome s tom strankom razgovarao lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović i da on (Izetbegović) ne zna detalje.

– Svako ko želi podržati reformsku agendu je dobrodošao – rekao je predsjednik SDA i napomenuo da on nikakav zahtjev od SBB-a nije dobio.

Napise u medijima da bi nezadovoljnici iz SDA mogli formirati eventualno novu stranku, B-SDA, prokomentirao je riječima: “Ne bih rekao da će doći do avanture koja ne treba ni njima ni SDA”.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku