hamburger-icon

Kliker.info

Babić urednicu “Glasa Srpske” nazvao izmetom i fekalijom

Babić urednicu “Glasa Srpske” nazvao izmetom i fekalijom

17 Jula
17:05 2008

U RS vlada jedan profašistički režim i imamo režimske medije, rekao je jučer direktor lista "Stav" i predsjednik NVO "Narodni front" Dragomir Babić.

On je, kako pišu Nezavisne novine, na pres-konferenciji novinare iz medija u RS nazvao fašistima, optužio ih da su "mreža podrške haškim optuženicima", ali im nije dozvolio da postavljaju pitanja.

"U RS vlada jedan profašistički režim, odnosno imamo režimske medije. Dragan Davidović, direktor RT RS, bio je ministar vjera, urednica ‘Glasa Srpske’ Mirjana Kusmuk bila je, navodno, kako se predstavlja, šef Kabineta Momčila Krajišnika, urednik lista ‘Fokus’ Radmilo Šipovac nagrađivan je od Ratka Mladića. O Željku Kopanji neću govoriti ništa jer će on biti posebna tema", rekao je Babić i dodao da su "oni vrlo blizu informacija i obavještavaju haške bjegunce". On je nekadašnju zamjenicu glavnog urednika "Nezavisnih", a sada glavnu urednicu "Glasa" Mirjanu Kusmuk optužio da je sada "dobra" sa smijenjenim direktorom policije Dragomirom Andanom, iako je "kopala i rukama i nogama da se smijeni".

Pročitao je izjave o prijetnjama upućenim glavnoj urednici "Glasa Srpske" date policiji. Rekao je i to da mu je Kusmuk dala ratne fotografije Andana s Ratkom Mladićem jer je "pratila Andana, a da sada organizira njegove pres-konferencije". Glavnu urednicu "Glasa Srpske" Babić je nazvao "izmetom i fekalijom".

Rekao je da ga je Dragomir Andan svakodnevno molio da mu pomogne i da isposluje njegovu rehabilitaciju u OHR-u. Babić je kazao da je Andan CD "s dokumentima MUP-a RS dao njemu i Vladi Latinoviću". Na pres-konferenciji pušten je tonski snimak razgovora Latinovića s "njegovim kompanjonom kojeg je Latinović angažirao da reketira Ljubinka Lekovića, bivšeg visokog službenika ‘Transparesija’, i Nikicu Gligorića, službenika Uprave za neizravno oporezivanje". Snimak je bio jako loš tako da novinari nisi ništa razumjeli.

Dragomir Andan nedavno je optužio Vaskovića i Babića da su od njega tražili 50.000 eura "da ga skinu s crne liste". Ponovio je da su on i urednik "Stava" Slobodan Vasković izloženi prijetnjama i da im prijeti novinar Cvijeta Arsenić da će ih "diću u zrak eksplozivom". Vasković je na pres-konferenciji kazao da "diktatorski režim stvara ambijent u kojem će on i Babić biti ubijeni".

Vasković i Babić kazali su da je ovo njihova posljednja pres-konferencija u "fašističkoj tvorevini RS" i da će naredne održavati u Sarajevu. Novinarima nisu dali priliku da postave pitanja, nego su nakon izlaganja napustili salu.

Mirjana Kusmuk nije željela komentirati navode Babića i Vaskovića rekavši da će "njih dvojica svoje tvrdnje imati prilike dokazati na sudu".

Novinarima u pres-centru Tanjuga podijeljena je knjiga "Slobodan Vasković, novinar po zadatku", u kojoj su objavljeni svi njegovi tekstovi.

Brošura je podijeljena na poglavlja koja tematski tretiraju Vaskovićeve tekstove o: "Medijskoj pripremi ubojstva Zorana Đinđića", "Rušenju otpužnice", tekstove "U službi antihaškog lobija", "U službi kriminala", "Medijska diskreditacija Milorada Dodika", "Vojnik SDS-a", "Fabrikovanje prijetnji Vaskoviću" itd.. Izdavač je Društvo za modernu politiku.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku