hamburger-icon

Kliker.info

“Avaz”: SIPA i Finansijska policija ulaze u hotel “Sunce”

“Avaz”: SIPA i Finansijska policija ulaze u hotel “Sunce”

03 Februara
07:17 2007

Na zahtjev Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Federalne finansijske policije počet će ovog mjeseca široku istragu o nezakonitostima u postupku privatizacije i poslovanja hotela "Sunce" u Neumu, saznaje "Dnevni avaz".
Kako nam je potvrdio izvor blizak ovom slučaju, istraga će biti provedena na osnovu prijave koju je podnijela grupa radnika hotela. Uz detaljan opis kriminalnih radnji, radnici su dostavili i obimnu dokumentaciju koja se tiče sumnjive privatizacije hotela i mahinacija menadžmenta.
Za nezakonitosti optužuju se direktor hotela Tomislav Krešić, njegov zamjenik Luka Prkačin, šef nabavke Vjeko Goluža, te izvjesni Zoran Krtalić, koji je bio zadužen za pomoć u procesu privatizacije.
Kako se navodi u prijavi, oni su najprije, zajedno s radnicima, organizirali ortačku grupu koja se prijavila na tender za kupovinu 51,57 posto kapitala hotela za 614 hiljada KM, a onda na sumnjiv način preuzeli kontrolu nad "Suncem".
Također, istražitelji će provjeravati i kako je raspolagano novcem hotela, a koji su, kako se navodi u prijavi, Krešić i njegovi saradnici pronevjerili.
– Već duže vrijeme istražitelji Finansijske policije i SIPA-e dobivaju informacije o dešavanjima u hotelu "Sunce". Napravit ćemo detaljnu kontrolu privatizacije, ali i poslovanja hotela – kaže izvor "Dnevnog avaza" uključen u istragu.

 

 

 

Faruk  VELE (Dnevni avaz)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku