hamburger-icon

Kliker.info

Armin Isaković, koji je zaklao majku, pokušao se objesiti u pritvorskoj ćeliji

Armin Isaković, koji je zaklao majku, pokušao se objesiti u pritvorskoj ćeliji

16 Juna
14:54 2008

Armin Isaković (31), koji je prekjučer popodne u stanu u centru Sarajeva nožem usmrtio svoju 61-godišnju majku Fatimu, jučer oko 12.30 sati iz policijskih prostorija predat je u Kantonalno tužilaštvo Sarajevo.

Dežurna tužiteljica Suada Pašić odredila mu je mjeru 24-satnog zadržavanja, a danas će ga tužilac Milutin Koprivica, koji radi na ovom slučaju, saslušati.

Ovo svirepo ubistvo ostavilo je u šoku sve one koji su poznavali porodicu Isaković. Armina svi znaju kao dobrog mladića, koji se, zajedno s bratom, nakon očeve pogibije brinuo o majci. I Fatima je svu pažnju poklanjala svojim sinovima, zbog kojih je i otišla u prijevremenu penziju.
Armin je, pričaju njegovi poznanici, bio omiljen u društvu, svima je uvijek rado pomagao. Ovaj nekadašnji prvotimac Košarkaškog kluba Bosna u posljednje vrijeme je igrao za KK Vogošća.

Niko nije mogao ni naslutiti da se u Arminu dešavaju neke promjene, niti je on ikada pokazivao bilo kakvu promjenu u ponašanju ili raspoloženju. Za sada samo on zna šta ga je nagnalo da prekjučer popodne ranije ode s rekreacije, dođe u stan i nožem usmrti svoju majku.

Tokom davanja izjave u policiji djelovao je mirno, dok su njegovom mlađem bratu, koji je po dolasku kući vidio šta je Armin uradio, ljekari u više navrata davali sredstva za smirenje. 
Međutim, kako nezvanično saznajemo, 31-godišnjak je tokom noći koju je proveo u Odsjeku za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo pokušao sebi nanijeti povrede.  Navodno je rasparao deku i pokušao se objesiti. U tome ga je spriječio policajac. 

15. 06. 2008. godine:  Zazklao svoju majku

Težak i neobjašnjiv zločin desio se jučer popodne u Hadži Idrizovoj ulici na broju 4 u centru Sarajeva. Armin Isaković (31) zaklao je svoju majku Fatimu, a prema prvim informacijama, policiji je kazao da je to učinio "jer nosi njegovo prezime".
Kada je po pozivu komšija stigla na lice mjesta, mladić im se bez opiranja predao.
Dao je izjavu u Policijskoj upravi Centar, nakon čega je sproveden u Odsjek za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema nepotvrđenim informacijama, sve vrijeme je djelovao mirno, a po licu su mu bile vidljive ogrebotine.
Prijatelji braće Isaković, uplakani i u nevjerici, okupili su se pred zgradom u Hadži Idrizovoj. Bili su šokirani i nisu mogli vjerovati da se ubistvo desilo. Arminovog mlađeg brata odveli su u stan kod komšija, gdje su ga pokušavali smiriti.

Za Armina svi kažu da je bio uzoran građanin koji nikada nije bio kažnjavan. Svi su
očekivali da se uskoro i oženi. Bio je jedno vrijeme uspješan igrač KK Bosna.
Fatimin suprug Bajro poginuo je nakon rata u saobraćajnoj nesreći, pa je ona preuzela
brigu o svojoj djeci. I sinovi su bili jako privrženi majci.

Upravo zbog toga je sve koji poznaju ovu porodicu još više šokirala vijest o ubistvu, pogotovo što niko nikada na Arminu nije primijetio nikakvu promjenu u ponašanju i raspoloženju.
Šta je nagnalo ovog mladog čovjeka da digne ruku na svoju majku, zasad ostaje nepoznanica.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku