hamburger-icon

Kliker.info

Ante Paponja priznao i pokajao se za dvostruko ubistvo

Ante Paponja priznao i pokajao se za dvostruko ubistvo

23 Novembra
01:01 2006

U nastavku suđenja za ubistvo poznatog biznismena Milenka Jurkovića (48), rodom iz Zvirića kod Ljubuškog i njegovog zeta Baršu Sivrića (45) iz Grehin Gradaca kod Čitluka, koje se dogodilo na svadbi u svadbenom salonu TP «Dalmata» sat i po iza ponoći 2. jula ove godine, optuženi Ante Paponja (31) odlučio je dati svoj iskaz, iako se radnio branio šutnjom. 

– Mene je na ubistvo Jurkovića ponukalo to što je on tragične večeri došao pred moju kuću, polupao vrata i prozore, isprepadao moju porodicu. Rekao sam mu da, ako ima problema sa mnom, da to riješi sa mnom, a ne da prepada moju obitelj. U Barišu Sivrića sam pucao u samoobrani. Učinilo mi se da drži nešto u ruci, mislim da je to bio grljak od boce i zato sam pucao –  rekao je optuženi Paponja.  

Na pitanje branitelja priznaje li kazneno djelo ubojstva Milenka Jurkovića i Bariše Sivrića, Paponja je odgovorio potvrdno i rekao da se kaje.  Potom je opisao razvoj događaja kritične noći.  

– Došao sam na svadbu jer se udavala moja rodica. Malo sam da se proveselim i da raščistim to s Milom. Vidio sam ga za šankom, prišao mu i pitao je li to uradio. Rekao je da  jeste i da je to uradio zato što sam mu prijetio. Tada sam izvadio pištolj i pucao”, objasnio je Paponja. Ispričao je kako ga je ubijeni Jurković uhvatio za pištolj i pitao što mu je, a on je mahinalno pucao. Potom je još jednom, kako je rekao, instinktivno opalio u njega. – Prije ga nisam mrzio, a kad mi je to potvrdio, onda sam ga mrzio – rekao je optuženi. Prema njegovim riječima, misli da je u Jurkovića ispalio dva metka, a u Sivrića tri. Sjeća se da je vikao: «ko je sljedeći”, ali se ne sjeća je li pucao po sali i u zrak. U unakrsnom ispitivanju je potvrdio da se iz kafića vratio kući po pištolj pa otišao u salu. Jučer je svoj iskaz dao i vještak psiholog Senadin Fadlipašić, koji je rekao da Paponja «ispoljava asocijalni poremećaj ličnosti, što znači da je niskog praga tolerancije na određene frustracije».

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku