hamburger-icon

Kliker.info

Američki vojnik teško povrijeđen prilikom skoka sa Starog mosta

Američki vojnik teško povrijeđen prilikom skoka sa Starog mosta

11 Septembra
19:24 2006

– Mladić je primljen u bolnicu. Konstatovano je da je zadobio iščešenje ramena. Povreda je sanirana u našoj ambulanti, rame namješteno, pa je veoma brzo otpušten iz bolnice. Nije bilo potrebe za zadržavanjem – kaže nam šef Odjela hirurgije mostarske bolnice dr. Braco Hajdarević.  Međutim, kako nam kaže Admir Delić ovogodišnji šampion u konkurenciji skokova na noge i član Kluba skakača u vodu «Mostari», koji je spasio Michaela, za američkog vojnika prvi skok sa Starog mosta je zamalo bio tragičan.
– U početku je izgledalo da će to običan skok jednog stranca, kakvih ima mnogo. Terry je došao na Stari most za željom da skoči. Raspitivao se u našem klubu o procedurama koje treba obaviti da bi izveo skok. Nakon što je izvršio neophodnu uplatu i pismenu potvrdu da skače na vlastitu odgovornost, pripremili smo ga za skok. Naime, u pripremama je čak tri puta skočio sa pećine Durađik – kaže nam Delić. Kako je sve bilo uredu, mostarski skakači omogućili su  mu da izvede toliko željeni skok i sa Starog mosta.
– Skočio je, no pred sam kraj leta je napravio  veliku grešku i  nije skupio ruke, pa je pri upadu u vodu došlo do iščešenja ramena njegove ruke. Zadobio je izuzetno teške povrede. Vjerovatno uslijed takvog snažnog udara nije se najbolje snašao u vodi, pa se počeo daviti. Srećom, ja sam u tom trenutku bio ispod mosta pa sam odmah skočio i uspio ga dohvatiti, a potom uz pomoć kolega i izvući iz vode. Sve se završilo bez većih posljedica. Potom smo ga prebacili u bolnicu, gdje mu je povreda sanirana – rekao je Delić u izjavi za «Avaz».

Kako samo uspjeli saznati od mostarskih skakača, uprkos povredama američki vojnik je sam automobilom otputovao u Tuzlu.

(Dnevni avaz)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku