hamburger-icon

Kliker.info

Amerikanci tvrde: Dvojka je u Srbiji

Amerikanci tvrde: Dvojka je u Srbiji

14 Jula
17:50 2008

Radovan Karadžić i Ratko Mladić nalaze u Srbiji, a razlog zašto dosad nisu uhvaćeni je nedostatak političke volje u srpskim vlastima. To tvrdi američki veleposlanik za pitanja ratnih zločina Clint Williamson, koji je u intervjuu za sarajevski dnevni list Oslobođenje izjavio kako postoje pouzdane informacije kako se dva najtraženija optuženika za ratne zločine skrivaju u Srbiji.

"Sve informacije koje smo u nedavnoj prošlosti dobili upućuju na to da je Ratko Mladić na teritoriju Srbije, a postoje i čvrste indicije da je i Radovan Karadžić na teritoriju Srbije", rekao je Williamson.

On smatra kako izravnu odgovornost za to što Mladić i Karadžić još nisu uhićeni i izručeni u Den Haag snose srbijanske vlasti koje u tom slučaju nisu pokazale dovoljno političke volje.

Williamson je rekao kako srpski predsjednik Boris Tadić često ističe kako je suradnja s ICTY-jem prioritet za Srbiju, ali kako se u praksi vrlo malo događa po tom pitanju.

"Nažalost, previše je vremena proteklo, a to naročito vrijedi za prethodnu vladu Srbije za koju smo mislili da je propustila puno dobrih prilika da djeluje na ovom pitanju", rekao je Williamson.

Također, Williamson je opovrgnuo glasine o postojanju tajnog dogovora između Karadžića i Richarda Holbrookea zbog po kojem bivši vođa bosanskih Srba ne može biti uhapšen.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku