hamburger-icon

Kliker.info

Amer Jerlagić potvrdio : Stranci za BiH ponuđen ulazak u vlast umjesto DF-a!

Amer Jerlagić potvrdio : Stranci za BiH ponuđen ulazak u vlast umjesto DF-a!

17 Juna
16:00 2015

AmerDragan22Stranci za BiH ponuđeno je da uđe u vlast FBiH umjesto DF-a, potvrdio je ovo Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH nakon sastanka s Draganom Čovićem, liderom HDZ-a upravo okončanom u zgradi Predsjedništva BiH. Jerlagić je kazao da je Stranka za BiH zainteresovana za partnerstvo u vlasti, ali kada kadrovi DF-a potpuno napuste funkcije uključujući i potpredsjednika FBiH Milana Dunovića. Predsjednik Stranke za BiH kazao je da je na sastanku s Čovićem bilo razgovora i o ulasku nekih drugih stranaka u vlast ali nije imenovao kojih.

Kazao je samo da su to stranke koje bi zajedno s HDZ HDZ-om i SDA te sa SBiH imale više od 52 poslanika ili čak 55 poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Jerlagić je kazao da će pregovori o ulasku u vlast biti nastavljeni s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem. Inače, kako saznajemo, o uspostavi nove parlamentarne većine i načinima rješavanja krize u FBiH danas u 16 sati na sastanku će razgovarati Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - POZNATO
    puka 59 - POZNATO 17 Juna, 18:37

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA PORUĆUJU LJILJANU DA IZDRŽI I UĆI PARTNERE POLITICI, NIPOŠTO NESMIJE DOZVOLITI LICEMJERNIM SA SLIKE ULAZAK POŠTO SU DAVNO BILI I NESTALI U SMRTONOSNOJ HOBOTNICI SDA – HDZ -SDP

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku