hamburger-icon

Kliker.info

Ahmed Džubur : Odlazim ali ću i dalje pomagati Velež

Ahmed Džubur : Odlazim ali ću i dalje pomagati Velež

30 Decembra
10:35 2006

“Sigurno da odlazim iz razloga što imam prevelike obveze na drugim mjestima i zbog toga što shvaćam posao ozbiljno. Godinu i pol dana pokušavao sam uraditi stvari u Veležu na najbolji mogući način. Najiskrenije mislim kako je sada najbolje vrijeme da odem i omogućim drugim ljudima da rade taj posao. Ostajem u Mostaru i dok sam živ Velež će biti jedan od mojih najvećih prioriteta”, kazao je Džubur. Velež je, kako je i obećao, vratio u Premier ligu, a kako je naglasio, odlazi zadovoljan ostvarenim i atmosferom koja ostaje u klubu. “Želim ovom prilikom zahvaliti svim navijačima, igračima, članovima stručnog stožera, uprave i predsjedništva i medijima na svemu onome što smo u prethodnom razdoblju zajedno prošli. Prošli smo pakao Prve lige, a u Premier ligi smo napravili značajne stvari s težnjom da na proljeće još bolje. U infrastrukturnom smislu smo od seoskog stadiona napravili mjesto gdje se zasad mogu odigravati utakmice, a najviše sam ponosan na atmosferu u klubu i veliko jedinstvo na relaciji igrači – stručni stožer – uprava – predsjedništvo – navijači. Želim poručiti da će Velež nastaviti gdje smo stali”, kazao je Džubur, koji odlazi iz kluba koji je u povratničkoj polusezoni u Premier ligi došao do pete pozicije, nadomak pozicija koje vode na europsku scenu…
Direktor kluba Zijo Tojaga bio je pomalo i razočaran Džuburovom odlukom, pa je čak kazao kako će biti prvi protivnik usvajanja ostavke, odnosno odlaska predsjednika po isteku mandata, ako bude slučaj da on odlazi zbog nekih drugih, nenavedenih razloga: “Svi skeptici koji su očekivali da se borimo za ostanak odmah su u startu negirani. U klubu vlada izvanredna harmonija. Težak nas posao čeka u financijskom segmentu, ali mislim da će i to nadvladati. Nismo postavili visok cilj kao što je nastupanje u Europi, ali sigurno se nećemo libiti upustiti i u to pruži li nam se prilika. Želim istaknuti da ću, ako je predsjednikov razlog odlaska njegova profesija, podržati to, ali ako je nešto drugo, bit ću prvi protivnik usvajanja njegove ostavke. Svi su svjesni što Ahmed Džubur znači Veležu. Znam da će, ako se prihvati njegova ostavka, biti teško, ali Velež mora nastaviti živjeti.”
Džubur je pri odlasku najavio kako FK Velež više neće ulagati značajnije iznose u infrastrukturu stadiona u Vrapčićima: “Imamo jako dobru tribinu na koju može stati oko 2.500 gledatelja, ali i svlačionice u očajnom stanju koje, ako se nešto drastično ne poduzme, neće proći proces licenciranja. Isto tako u situaciji smo u kojoj Velež više neće previše ulagati u stadion u Vrapčićima. Postoji konsenzus svih stranaka koje podržavaju Velež da se niti jedna marka iz gradskog proračuna neće dati za projekt dvorane u Centru II ako se isto ne izdvoji za projekt početka radova izgradnje stadiona u Sjevernom logoru. Mi smo već u kontaktu s odgovornim ljudima iz NS-a BiH i Mostar bi 2010. ili 2011. trebao biti domaćin kadetskog balkanskog prvenstva u nogometu upravo u tom novoizgrađenom stadionu.”
Džubur je najavio da će se u preostalom vremenu mandata uvelike zalagati da se isplate dugovanja igračima. “Ostale su neizmirene određene obveze prema igračima. Moj će prioritet biti da se do početka proljeća igračima isplate premije”, kazao je Džubur i istakao kako je Velež jedan od najurednijih klubova po pitanju plaćanja igrača.

 

Dnevni list

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku