hamburger-icon

Kliker.info

Advokatica Vasvija Vidović za N1: Vučić je Orića već proglasio zločincem

Advokatica Vasvija Vidović za N1: Vučić je Orića već proglasio zločincem

22 Juna
14:10 2015

Vasvija6Ministarstvo pravde Srbije zatražilo je od Švicarske izručenje Nasera Orića koji je nedavno u toj zemlji uhapšen po potjernici Srbije zbog sumnje da je izvršio ratne zločine. Uz zahtjev za izručenje Švicarskoj je proslijeđena i prateća dokumentacija, a tim povodom za N1 govorila je Vasvija Vidović, advokat Nasera Orića.

Je li pravni tim Nasera Orića iznenadio ovaj zahtjev Srbije, kako ga komentarišete?

“Nas zahtjev nije iznenadio imajući u vidu šta se dešavalo. Lišen je slobode bez pravnog osnova, odnosno podnošenje argumenata za određivanje pritvora nakon što je pritvor određen. Nakon saznanja da je uhapšen krenuli smo pripremati dokumente. Zabrinuta sam zbog toga što se ne radi o dešavanjima o kojima ne odlučuje sud”, kazala je Vidović za N1.

Pravni tim tvrdi kako je ovaj zahtjev neosnovan, čime obrazlažete tu tvrdnju?

”Pravni zahtjev je neosnovan iz više razloga. Vremenski i prostorno od ‘92 do ‘95 i geografskog područja Bratunca, Srebrenice, Skelana i Zvornika gdje su se navodno desili zločini su bili predmet ispitivanja. Tvrdimo da je Haaško tužilaštvo imalo događaj iz Zalazja. Srbijanski vlasti zanemaruju činjnenicu da optužnica navodi 50 sela iz okoline Srebrenice, što znači da će vrlo teško srbijanske vlasti dokazati da Zalazje nije bilo predmet haaške optužnice.”

Vidović je izrazila zabrinutost oko ponašanja švicarskih vlasti, budući da, kako kaže, oni uvijek izručuju osobe koje su tražene, odnosno oni ih najlakše izručuju jer nisu voljni da ulaze u dokumentaciju.

”Sigurna sam da će nam pomoći mnoštvo dokaza da Orić neće imati fer suđenje u Srbiji, što je jasno nakon posljednjih izjava predsdjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, što je neprimjereno jednom državniku. Taj akt nije prošao ni osnovne provjere suda, a Vučić je Orića proglasio zločicem, čime je povrijeđen jedan od osnovnih pravnih principa”, dodala je Vasvija Vidović na koncu gostovanja na N1.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 24 Juna, 17:18

  Ime Vasvija Vidovic podudara se sa tuđmanovim šiframa u prevodu vas-vija–paranoja. vidov-ić–udovice ići. Ako je to zafrkancija sigurno nije sposobnost.Muslimanske adgokate i ne igrajte se mogućnosti suživota u ovakvim apsurdnim situacijama . previše je neozbiljnosti koja proizilazi iz nemoći i neznanja. A tko bi trebao biti odgovoran za grešku. Ako ne znaš onda pitaj ako previše pitaš onda stvarno ne znaš.
  Inteligencija na razini manipuliranja simbolima i totemima.
  Ima jedan dućan u Švicarskoj koji stvarno dobro radi slobodnozidarske regalije za naručiti ali kome.
  Reko mi Urs Zimerli da će njegova kćer navratiti do Zagreba pa da mi ostavi a ja mu kažem u Zagrebu su politički namješteni sloborni zidri te da mi pošalju u Split.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku