hamburger-icon

Kliker.info

100 prvih dana Donalda Trumpa : Najneomiljeniji predsjednik Amerike ,ali opet bi pobijedio Hillary Clinton !

100 prvih dana Donalda Trumpa : Najneomiljeniji predsjednik Amerike ,ali opet bi pobijedio Hillary Clinton !

30 Aprila
02:45 2017

Američki predsjednik Donald Trump najneomiljeniji je od svih dosadašnjih šefova Bijele kuće za prvih 100 dana vlasti.Međutim, da su izbori danas, on bi opet bio izabran, pokazuju dvije najnovije ankete.Prema ispitivanju javnog mnjenja lista “Washington  post” i televizijskog kanala ABC news, samo 42 odsto Amerikanaca zadovoljno je Trampovim učinkom, dok se 53 odsto ispitanih izjasnilo kao nezadovoljni.

Poređenja radi, 69 odsto građana bilo je zadovoljno radom Trumpovog prethodnika Baraka Obame za prvih 100 dana mandata, prenosi “Bild”. Međutim, u svojoj stranačkoj bazi Trump je i dalje popularan. Naime, 94 odsto onih koji su naveli da su glasali za njega, i poslije prvih 100 dana, zadovoljno je njegovim učinkom.

Međutim, ako bi Amerikanci danas izašli na izbore i mogli da glasaju za Trumpa ili njegovu rivalku iz Demokratske stranke Hillary Clinton, Trump bi opet pobijedio – 43 odsto ispitanih navelo je da bi glasali za Trumpa, a 40 odsto za Clintonovu.

Američki predsjednik Donald Trump danas je  obiljžio 100 dana od dolaska na vlasti skupom svojih pristalica u Pensilvaniji.
“Sto prvih dana moje administracije bili su jednostavno najuspešniji u istoriji” SAD, rekao je Trump u video poruci koju je emitovala Bijela kuća.

Tramp je naveo da “niko do sada nije uspio toliko toga da uradi” koliko je njegova administracija uspjela.

Od dolaska na vlasti 20. januara Trump je potpisao nekoliko desetina dekreta kojima se ukidaju ili zamrzavaju mjere koje je uveo njegov prethodnik, demokrata Barack Obama, među kojima je zakon o zdravstvenom osiguranju, poznat kao “Obamacare”.

Demokratska opozicija opisala je početak rada Trumpove admistracije kao “katastrofalan” ocjenjujući i da se zemlja nalazi u periodu “sve veće nestabilnosti”.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku