hamburger-icon

Kliker.info

Vučić nakon susreta s Palmerom u Beogradu: Ne pada mi na pamet da se sukobljavamo s najvećom silom

Vučić nakon susreta s Palmerom u Beogradu: Ne pada mi na pamet da se sukobljavamo s najvećom silom

04 Novembra
14:24 2019

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Matthew Palmer izjavio je danas u Beogradu da SAD želi da Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu i da će uraditi sve da Evropska unija promijeni stav o evropskom članstvu Sjeverne Makedonije i Albanije, ocijenivši da je “istorijska greška i loša poruka čitavom regionu” da EU ne dodijeli datum za početak pristupnih pregovora tim dvema zemljama.

Nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, Palmer je kazao da su razgovarali o situaciji u čitavom regionu, te da je ovaj razgovor izuzetno važan naročito “poslije neuspjeha EU da nađe kompromis sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom”.

“To je bila po našem mišljenju istorijska greška i loša poruka čitavom regionu”, kazao je Palmer u Predsjedništvu Srbije.

Palmer je kazao i da SAD želi da Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu.

“Mi ćemo uraditi sve da EU promijeni stav prije sastanka lidera u Zagrebu”, rekao je Palmer.

Palmer je govorio i o izbornim rezultatima na Kosovu, navodeći da je “Srpska lista” dobila podršku većine kosovskih Srba i da je time izborila pravo da bude predstavljena u Vladi Kosova.

“Mislim da na Kosovu postoji prostor da se čuje mnogo različitih glasova, ali je važno i da se poštuju rezultati izbora”, rekao je Palmer.

Palmer je naveo da je u razgovoru s kosovskim političarima, pa i kandidatom za premijera Aljbinom Kurtijem, rekao da je važno da kosovski Srbi imaju priliku da se na Kosovu izraze i kroz politički proces.

Predsjednik Srbije je rekao da je sa Palmerom razgovarao “otvoreno, iskreno”, te da je zadovoljan sadržajem tih razgovora, jer su razmotrili sva sporna pitanja i razlike koje postoje.

“Mislim da smo mnoge stvari razjasnili i verujem da ćemo uskoro po pitanju Kosova imati stvorene uslove za nastavak dijaloga uskoro, kada kažem uskoro mislim u naredna dva tri meseca i želimo da taj dijalog bude ozbiljan, odgovoran i da vodi kompromisnom rešenju”, naveo je Vučić.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao i da Srbija neće ulaziti u sukob sa SAD:

– Mi da ulazimo u sukobe s Amerikom nećemo, ne padam mi na pamet da se sukobljavamo s najvećom silom.”

Dodao je da će se svi problemi rješavati na bilateralnom nivou, uz zaštitu sopstvenih interesa, a ne podilazeći uvijek najmoćnijoj svjetskoj sili.

On je ponovo pozvao predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da posjeti Srbiju, te izrazio uvjerenje da bi to bio veoma snažan impuls razvoju odnosa dvije zemlje i da bi Trump mogao najbolje da ocijeni situaciju kako u Srbiji tako i regionu.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Sramota
  Sramota 05 Novembra, 04:49

  Ko si ti da te posjecuju. Bolestan jesi i u bolnici si zvanoj Srbija ali ipak niste tako bliski. Macronu i Merkel na posjeti vodecim fasistima na Balkanu SVAKA SRAMOTA

  Odgovori
  • Sramota i to velika
   Sramota i to velika 28 Novembra, 15:07

   Vučić se samo pretvara a bogati svaki dan Srbiju novim fabrikama…Kobajagi se boji od Amera a sarađuje sa Rusijom, a svi ga primaju i Markelova i Makron i taj Si Gi Ping, a on svo vrijeme naoružava Srbiju…Za čega no za rata…a svi se prave da ne vide…Nije raja slijepa ni luda.

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *