hamburger-icon

Kliker.info

Alen Maslo ostao u Sarajevu da upozna Džeku, pa otišao na liječenje u Njemačku

Alen Maslo ostao u Sarajevu da upozna Džeku, pa otišao na liječenje u Njemačku

12 Juna
14:34 2012

Nogometni reprezentativac BiH i napadač Manchester Citya Edin Džeko od sinoć je u Sarajevu, a prvo što je uradio, nakon prospavane noći, je upoznavanje sa Alenom Maslom, 17-godišnjim dječakom, za čije je liječenje donirao 50.000 KM.

Ispunjena želja

Jedna od želja Alena, prije nego ode na liječenje u Njemačku, bila je i upoznavanje sa Edinom, pa je naš dijamant u dogovoru sa Alenovim bratom Alminom, odlučio ispuniti i tu želju mladom Sarajliji."Nije želio putovati u Njemačku dok ne vidi Džeku, a u krugu porodice je rekao kako je svjestan da postoji mogućnost da se ne vrati sa liječenja, te je želio vidjeti Edina i lično mu se zahvaliti na svemu što je uradio za njega", kaže nam Almin zamolivši da ga citiramo:"Edine, nisi dao samo novac, dao si Alenu saglasnost za produženje života."I tako, Alen je zajedno sa prijateljima i porodicom stigao u jedan od sarajevskih kafića, ne znajući šta ga očekuje, a ubrzo se pojavio i Edin sa sestrom Merimom.

Hvala ti, spasioče moj

"Ostao sam zatečen i šokiran. Nisam znao ni da je u Sarajevu, a pogotovo nisam ni slutio da ćemo se upoznati", rekao je Alen, koji je od Edina dobio dres Citya na poklon.Alen je nedavno obećao da će Edinu reći: "Hvala ti, spasioče moj", što je i učinio nakon nekoliko trenutaka, te je na opasku da je sada na pola puta do oporavka, rekao:"I više od pola puta sam do oporavka sada prevalio. Sretan sam što sam upoznao Edina i hvala mu za sve", riječi su Alena, kojem je, podsjećanja radi, dijagnosticirana izuzetno teška i rijetka bolest, histiocitoza Langerhansovih stanica, zbog čega hitno mora na liječenje u Njemačku."Sada ću sa osmjehom otputovati u Njemačku. Sretan sam, presretan", nije krio emocije Alen, baš kao ni njegovi prijatelji.

Emotivan susret

Emocije nije krio ni Edin, koji je u druženju sa Alenom proveo više od sat vremena, a na kraju su zajedno pozvali sve ljude dobre volje da svojim prisustvom pomognu nastavak lječenja Alena Masle dolaskom na humanitarnu utakmicu koja će se  odigrati u nedjelju."Alen me je oduševio svojom pozitivnošću i želim mu mnogo sreće u oporavku. Radujem se našem novom susretu, kada se ako Bog da, vrati sa liječenja. Njegova priča me jako dirnula, a ljudski život je najvrijedniji na svijetu. Svi moramo pomoći, koliko možemo, i vjerujem da će Alenovo liječenje proći uspješno", kaže Džeko, koji će nastupiti u pomenutoj humanitarnoj utakmici za pomoć Alenu Masli, koja će nositi naziv "Utakmica za život"."Dođite i pomozite. Naša je obaveza da pomognemo Alenu", kazao je bh. reprezentativac, koji je također zamolio medije za nekoliko dana mira, s obzirom na to da je imao smrtni slučaj u porodici, nakon čega će se obratiti bh. javnosti. (Kliker.info.-edindzeko.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku